Navigáció átugrása

Módosul a közlekedési rend az ünnepi időszakban

2019. december 18.

A karácsonyi és újévi ünnepek, illetve a téli tanítási szünet időszakában változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje. 

December 20-án, pénteken a hét utolsó munkanapjának megfelelően, a tanítási napokon érvényes menetrend szerint indulnak járataink. 21-én, szombaton a szabadnapnak, míg 22-én, vasárnap a munkaszüneti napoknak megfelelően járnak autóbuszaink, a hét első munkanapját megelőző napra meghirdetett járataink azonban nem közlekednek. December 23-án, hétfőn a tanítási szünetben érvényes munkanapokon meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, december 24-én, szenteste napján a megszokott menetrendektől eltérően ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. Karácsonykor, december 25-én és 26-án a munkaszüneti napoknak megfelelően indulnak az autóbuszok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban.

December 27-én és 28-án a szabadnapokon érvényes menetrend szerint, míg 29-én, vasárnap a munkaszüneti napokon, 30-án hétfőn pedig a tanítási szünetben, munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekednek autóbuszaink.

December 31-én, szilveszterkor a tanítási szünetben, munkanapi, január 1-én, újévkor pedig a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka és újév hajnalán egyes járatok nem, vagy korlátozásokkal közlekednek.

Január 2-án és 3-án a tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek járataink, míg január 5-én, vasárnap és 6-án, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első tanítási napját megelőző és a hét első tanítási napjára érvényes menetrendben meghirdetett autóbuszok indulnak.

Egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hirek/hir/34708.

Kérjük utasainkat, hogy időben tervezzék meg az ünnepi időszak alatti utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a Volánbusz honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra.

A fentieken túl tájékoztatjuk utasaink, hogy a 2019. december havi és második félhavi helyi és helyközi bérletek 2020. január 7-én 24:00 óráig érvényesek.

Volánbusz Zrt.