Navigáció átugrása

További félszáz autóbusszal bővül a Volánbusz járműparkja

2020. március 31.

A Volánbusz Zrt. közbeszerzési eljárások keretében vásárolta meg azt az 51 darab autóbuszt, amelyek korábban a társaság egyik jogelődjénél, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központnál teljesítettek szolgálatot bérlet keretében. A beszerzések eredményeként 20 darab Volvo 8900 és 31 darab Mercedes-Benz Tourismo RH M/2A típusú jármű folytatja szolgálatát immár a Volánbusz tulajdonában. A korszerű, alacsony futásteljesítményű autóbuszok átlagéletkora 5 év. A társaság kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utasigények legmagasabb szintű kiszolgálása.

Húsz darab használt Volvo 8900-as autóbusz beszerzéséről kötött szerződést a Volánbusz a Volvo Hungária Kft.-vel. A 89 férőhelyes járművek alacsony belépésűek, kéttengelyes, szóló kivitelűek, 2014 októberében helyezték először forgalomba őket. Második ajtajuknál mechanikus rámpa található, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az autóbuszokat EURO 6 környezetvédelmi besorolású dízelmotorral és nagy teljesítményű klímaberendezéssel szerelték fel. Utasterükben járművezetői mikrofon és beépített erősítő teszi lehetővé a hangos utastájékoztatást, és van mód vizuális információátadásra is. A járművekkel április közepétől az ország nyugati felében találkozhatnak majd az utasok, tíz-tíz busz érkezik Veszprém és Zala megyébe.

A Volánbusz flottáját erősíti az a 31 darab használt, normál padlós, kéttengelyes, szóló autóbusz is, amelyek beszerzéséről az EvoBus Hungária Kft.-vel kötött szerződést a közlekedési társaság. A 2015 novemberében forgalomba állított, Mercedes-Benz Tourismo RH M/2A típusú járművek 52 ülőhellyel rendelkeznek, valamennyi üléspárt két levegőbefúvóval, két olvasólámpával és leszállásjelzővel látták el. Az utasteret meleg időben légkondicionáló berendezés hűti, a környezetkímélő dízelmotor EURO 6 besorolású. E járművek továbbra is a keleti régió városaiban, Baja, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunhalas, Makó, Szeged és Szentes helyközi közlekedésében teljesítenek szolgálatot. 
 
A képen az újonnan forgalomba helyezett 8900 Mercedes-Benz Tourismo RH M/2A autóbusz látható.
 
A képen az újonnan forgalomba helyezett Volvo 8900 típusú autóbusz látható.

Volánbusz Zrt.