Navigáció átugrása

Jegy- és bérletértékesítő automaták kezdik meg működésüket Szombathelyen és Zalaegerszegen

2020. április 1.

Április 1-től Szombathelyen két, Zalaegerszegen három helyi járati jegy- és bérletértékesítő automatát állít üzembe a Volánbusz.

Az elmúlt hónapok tesztüzemi időszaka után április elsejétől élesben is az utasok szolgálatába állnak a saját forrásból beszerzett automaták Zalaegerszegen a Kovács Károly téren, valamint a Vasútállomás és a Köztársaság úti decentrumokban, Szombathelyen pedig az Ady téri és az Éhen Gyula téri autóbusz-állomásokon. 

Az automatákból helyi járati menetjegy, tanuló és nyugdíjas havi bérlet, összvonalas havi arcképes bérlet, továbbá Szombathelyen gyermek és kedvezményes vonaljegy is váltható. A vásárlás során készpénzes és bankkártyás fizetésre egyaránt lehetőség van. A helyi jegyek és bérletek megvásárolhatók pénztárainkban is.
 
A Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé tette a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel közösen létrehozott Mobiljegy applikáció segítségével. Az alkalmazásban nem csak a helyközi járatokra, hanem azon települések helyi járataira is gyorsan és biztonságosan megváltható a menetjegy, ahol a Volánbusz a szolgáltató. Április 1-től 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérleteket, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyeket is kínál az applikáció. A rendszer fejlesztésének következő lépéseként a helyi bérletek elérhetővé tételét tervezi a társaság. Jegypénztárainkban, automatáinkból és a volanbusz.hu weboldalon továbbra is megválthatók a menetjegyek. 
 
A képen az újonnan kihelyezett jegy- és bérletértékesítő automata látható Szombathelyen.
 
A képen az újonnan kihelyezett jegy- és bérletértékesítő automata látható Zalaegerszegen.
 
Volánbusz Zrt.