Navigáció átugrása

Elővárosi színvonalú, egyenletes közlekedést és kedvezőbb csatlakozási lehetőségeket biztosító menetrendet vezet be Veszprém és Győr között a Volánbusz

2020. május 14.

Május 16-tól új menetrendet vezet be a Volánbusz a 82-es út térségében, ahol naponta 7000-en – tanítási napokon Győr és Veszprém elővárosában is mintegy 3500-an – veszik igénybe a társaság szolgáltatását. Az új menetrend szerinti összehangolt rendszerben Veszprém és Győr irányába is egyenletesebb lesz az eljutás és kedvezőbbé válnak a csatlakozási lehetőségek, ezáltal az utasok gyorsabban és könnyebben érhetik el úti céljukat.

 

A Volánbusz az elmúlt években megváltozott utazási szokások figyelembevételével alakította át a térségben közlekedő több mint 300 járatának menetrendjét. A legfontosabb cél továbbra is a munkába és iskolába járók igényeinek jobb kiszolgálása, valamint az, hogy a társaság az érintett településeken is magasabb színvonalú szolgáltatást tegyen elérhetővé.
 
Az új menetrend bevezetésével egész nap egyenletesen – kétóránként, csúcsidőben pedig óránként – indulnak az autóbuszok Veszprém és Győr között. Tanítási időszakban a reggeli órákban, illetve vasárnap délután egyes járatok Győrben közvetlenül a Széchenyi István Egyetemig közlekednek, így az egyetem a többi közt Balatonfüredről, Veszprémből, Zircről, Veszprémvarsányból és Pannonhalmáról is közvetlenül elérhetővé válik.
Győrből több járat közlekedik egész évben Balatonfüredre, ezáltal jelentősen javul a Balaton elérhetősége a 82-es úton és annak vonzáskörzetében elhelyezkedő településekről. Kiemelt figyelmet fordítva a belföldi turizmusra, a nyári tanszünetben a Volánbusz új járatot indít, amely naponta közlekedik Győrből a Balaton déli partjára, elérve Siófokot, Zamárdit és Szántódot is.
Kedvezőbbé válik Győr és Veszprém elérhetősége is a térségből, mivel az autóbuszok összességében egyenletesebb elosztásban közlekednek, így a megyeszékhelyek és a térségi települések között javulnak az eljutási lehetőségek. Munkanapokon és hétvégén több járat közlekedik a többi közt Győrből Pannonhalmára is, ezzel is javítva a Pannonhalmi Főapátság kiszolgálását. Munkanapokon délután Győrből Fenyőfőre is indul közvetlen autóbuszjárat.
 
A biztonságos éjszakai hazajutás elősegítése céljából szombat és vasárnap hajnalban új éjszakai járat közlekedik Győrből, Nyúl, Écs, Pannonhalma, Ravazd, Tarjánpuszta érintésével egészen Győrasszonyfáig.
Zircen jelentősen javulnak a csatlakozási lehetőségek a Veszprém és Zirc, valamint a Zirc és a környező települések között közlekedő autóbuszjáratok között, így Nagyesztergár, Bakonynána, Dudar, Bakonybél, Lókút, Pénzesgyőr, Porva, Borzavár településekről könnyebben elérhetővé válik Veszprém.
 
A 2019. október 1. óta integrált rendszerben működő busztársaság célul tűzte ki, hogy menetrendjét – térségről térségre haladva –az elmúlt években megváltozott közlekedési szokásokhoz igazítsa, és hatékonyabb üzemeltetéssel, a korábbi működési környezet falait lebontva az utasok igényeihez rugalmasabban alkalmazkodó, korszerű megoldásokat kínáló szolgáltatást biztosítson.
 
Volánbusz Zrt.