Navigáció átugrása

Új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok a Miskolc–Kazincbarcika–Ózd útvonalon 2020. július 1-jétől

2020. június 29.

Jelentős fejlesztéseket vezet be a Volánbusz az ország egyik legforgalmasabb elővárosi buszvonalán, amelyeknek köszönhetően több útirányból, kevesebb gyaloglással, az új expresszjáratok segítségével pedig gyorsabban érhető el a borsodi megyeszékhely. Fejlődik az éjszakai elővárosi közlekedés is, továbbá több járat a Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik Kazincbarcikáról, elősegítve a vasúti csatlakozást. A menetrendváltozás naponta körülbelül 7-8 ezer utast érint.

 
A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben gyakrabban közlekednek autóbuszok Ózd és Miskolc között, illetve új expresszjárat indul az ózdi Béke lakótelepről Miskolcra, így gyorsabban elérhető a megyeszékhely. Rendszeresebben és egyenletesebben, csökkentett megállási renddel közlekednek az expresszjáratok Kazincbarcika és Miskolc között. Ezen az útvonalon már a kazincbarcikai Vájár utcából és a Herbolya tervtárótól is indulnak buszok, valamint a Mátyás király utcából is közlekednek járatok Miskolc felé, így Kazincbarcikán ezentúl jóval kevesebb gyaloglással lehet elérni a megállókat.
 
Expresszjárat indul a Miskolci Egyetemhez Kazincbarcikáról, illetve egyes járatok a Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekednek. Új, közvetlen autóbusz-összeköttetést vezetnek be Alacska és Miskolc között, gyakrabban indulnak közvetlen járatok Varbóról a megyeszékhely felé, és új járat indul Ózdról Nyíregyházára Kazincbarcikán és Miskolcon keresztül.
 
Bővül egyes járatok üzemideje: a Búza térről szombaton és vasárnap 00:15-kor is indul busz Kazincbarcika felé – ugyanez a járat péntek és szombat esténként 23:59-kor indul a Tiszai pályaudvarról. 
 
Jellemzően péntekenként a Tiszai pályaudvarról Kazincbarcika felé, vasárnaponként Kazincbarcikáról a Tiszai pályaudvarig közlekednek a vasúthoz csatlakozó buszjáratok. A Kazincbarcikáról és Ózdról a környező települések felé induló csatlakozó járatok menetrendje – a Miskolc–Kazincbarcika–Ózd útvonalon kialakított új, ütemes menetrendhez igazodva – kismértékben változik.
 
A módosításokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok.
 
A képen egy Credo autóbusz látható az úton haladva.
 
Volánbusz Zrt.