Navigáció átugrása

Újabb 22 korszerű autóbusz fiatalítja a város helyi közlekedésének járműállományát

2020. szeptember 7.

Szeptember 7-én 16 új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Győr Önkormányzatának és a győri utasoknak, és hamarosan további 6 ugyanilyen jármű érkezik a városba. Az új buszok beszerzéséről a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. márciusban kötött megállapodást az ITK Holding Zrt. leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel.


A Volánbusz a győri helyi közlekedésben is a szolgáltatási színvonal javítására, a járműállomány fejlesztésére, az utasok elégedettségének növelésére törekszik. A város Önkormányzatával, a helyi személyszállítási szolgáltatás megrendelőjével szoros együttműködésben meghozott intézkedéseknek köszönhetően folyamatosan javul a járatok rendelkezésre állása, csökken az autóbuszvezetői létszámhiány és a késett vagy kimaradt járatok száma.

Az év elején 17 darab, féléves, korszerű, klímával felszerelt Mercedes-Benz 628 Conecto típusú járművet csoportosított át a Volánbusz Győrbe. Szeptember elején pedig megérkezett az első 16, új beszerzésű Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz, amelyet további 6 ugyanilyen jármű követ a következő hónapokban. A tizenhét újszerű és a 22 új busznak köszönhetően jelentős mértékben javul a közösségi közlekedés színvonala, hiszen a helyi, 101 járműből álló járműpark mintegy 40%-a lecserélődik, és ezzel a flotta átlagéletkora a korábbi 17,74 évről 10,92 évre csökken.

Az új generációs, csuklós autóbuszok négyajtós, háromtengelyes, alacsony padlós kivitelűek, akadálymentes kialakításuknak köszönhetően kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Klímaberendezéssel felszerelt utasterük 37 ülő- és 84 állóhelyet kínál, fedélzetükön utastájékoztató kijelzők, fedélzeti kamerák és utasszámláló berendezés is található. A modern járműveket környezetkímélő, EURO 6D besorolású dízelmotor hajtja.

Az első 7 autóbusz már szeptember 7-én délután forgalomba állt, és néhány nap múlva további 9 áll az utasok rendelkezésére, lefedve a város teljes területét. A járatok elsősorban a diákok és a hivatásforgalom igényeit szolgálják ki, valamint az egészségügyi ellátások igénybevételét segítik.

 

A képen a forgalomba helyezett Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbusz és a résztvevők.

A képen az újonnan forgalomba helyezett Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszok láthatók.

A képen az újonnan forgalomba helyezett Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz látható.

Volánbusz Zrt.