Navigáció átugrása

Októberben hétvégente még lehet utazni Dunakanyar Napijeggyel

2020. szeptember 26.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján november 1-jéig még lehet vásárolni Dunakanyar Napijegyet, ami korlátlan számú utazásra ad lehetőséget a Dunakanyar körjáraton a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART helyi járatain. A termék szeptember 30. és november 1. között csak a hétvégén, továbbá október 23-ra váltható.

Az augusztus eleji bevezetéstől, a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelyének felkereséséhez felhasználható Dunakanyar Napijegyből a MÁV-START közel kétezret értékesített, ennek ötödével a 26 év alattiak utaztak. A MÁV applikációban augusztus 28. óta elérhető a termék, de a közel egy hónap alatt, így is a napijegyek 15 százalékát vásárolták ezen a csatornán keresztül. A napijegyek több mint felét a Nyugati pályaudvar pénztáraiban vásárolták. Ezt követi sorrendben az eladások alapján Esztergom, a Keleti pályaudvar, Újpest, Kőbánya-Kispest, Kelenföld, Szob, Rákospalota-Újpest, Vác és a Déli pályaudvar. A termék népszerűségét jelzi, hogy több vidéki állomáson is vásároltak belőle, például Kecskeméten, Kiskőrösön, Székesfehérvárott, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Siófokon is.

A napijegy november 1-jéig továbbra is kétféle változatban elérhető: a felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint, és a MÁV-START pénztáraiban, valamint a MÁV applikáción keresztül lehet megváltani. A jegyek vasúton a Budapest-Esztergom (2-es), a Budapest-Vác-Szob (70-es) és a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat (75-ös) vonalakon; közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác; a MÁV-HÉV H5-ös vonalán, a Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon, valamint a Mahart PassNave menetrend szerinti dunakanyari körjáratán érvényesek.

 

Volánbusz Zrt.