Navigáció átugrása

Biztonságosabb, ha telefonon vásárolja meg Volánbusz-jegyét vagy -bérletét – a mobilos jegyvásárlással még pénzt is megtakaríthat

2020. október 7.

A koronavírus második hulláma miatt a Volánbusz minden utasnak azt javasolja, hogy válassza a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A Közlekedési Mobiljegy applikációban és a társalkalmazásokban továbbra is 5%-os kedvezmény jár a helyközi menetjegyekre és a kiegészítő jegyekre.

A visszajelzések és tapasztalatok alapján a közlekedési társaság néhány tudnivalóra külön fel szeretné hívni az utasok figyelmét:

  • Átszállásos utazás esetén ne 1 db menetjegyet vásároljanak, hanem külön-külön, az adott útszakaszoknak megfelelő övezetű jegyeket; az egyes szakaszok kilométereit ne vonják össze!
  • A teljes árú mobilbérletek csak bérletigazolvánnyal, a kiemelten kedvezményes mobilbérletek pedig csak viszonylatigazolással érvényesek, ezért feltétlenül váltsák ki ezeket, hogy a szabályoknak megfelelően utazhassanak!
  • A menetjegy mellé vásároljanak távolsági kiegészítő jegyet azokon a vonalakon, amelyeken ezt a kötelezettséget (a menetrendek.hu-n látható módon) a társaság meghirdette. A távolsági kiegészítő jegy önállóan nem jogosít utazásra – kivéve az egyébként díjmentesen utazók (például a 65 év feletti utasok) esetében –; a menetjegyet, majd a távolsági kiegészítő jegyet külön, a QR-kód leolvasásával kell érvényesíteni.
  • A Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban az érvényesítés online történik (az applikáció nem menti le a telefonra a jegyet), ezért kérjük, az utazás előtt győződjenek meg róla, hogy van-e adatforgalmuk és telefonjuk töltöttsége megfelelő-e.

A Közlekedési Mobiljegy applikációban és társalkalmazásaiban a helyközi menetjegyek, kiegészítő jegyek és bérletek mellett több olyan településre is kaphatók jegyek és bérletek, ahol a helyi személyszállítási szolgáltatást a Volánbusz biztosítja.

Volánbusz Zrt.