Jövőre is folytatódik a Volánbusz járműfiatalítási programja

2020. október 9.

A 2021-es év végéig a tervek szerint további 574 darab új, két- és háromtengelyes, dízelüzemű, helyközi kivitelű autóbuszt szerez be a Volánbusz Zrt. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

A Volánbusz tervei szerint még idén év végéig kiírja az 574 járműre szóló közbeszerzési eljárást; a tender nyertesével várhatóan 2021 tavaszán fog szerződést kötni a vállalat. A Volánbusz kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése, s mindezek legfontosabb pillére a járműállomány nagy arányú modernizációja.
A már megvalósult beszerzéseknek köszönhetően az elmúlt két évben 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a Volánbusznál és jogelőd társaságainál.
A flotta fiatalítása része a fenntartható és korszerű közösségi közlekedés elérése, valamint Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek.
A megújuló járműpark a helyi és a helyközi autóbusz-közlekedésben egyaránt jelentős mértékben hozzájárul a közösségi közlekedést választók számának növeléséhez.

A képen oldalról fotózott autóbuszok láthatók egy autóbusz állomáson.