Navigáció átugrása

Ismét közlekednek a hívásra érkező Zerge-járatok

2020. október 19.

Zalaegerszeg egyes peremkerületeiben 2020. október 19-től ismét elindul az igényvezérelt kisbuszos szolgáltatás a Volánbusz üzemeltetésében. A Zergével az utazás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Zerge-járatok célja, hogy a lakosság számára olyan területek is elérhetővé váljanak közösségi közlekedéssel, ahol az útviszonyok miatt nem közlekedik helyi autóbusz, vagy a legközelebbi buszmegálló csak hosszas gyaloglással érhető el. 

A 2019. november 6-tól december 22-ig tartó első tesztidőszak során mintegy 1400 utas vette igénybe megelégedéssel a szolgáltatást. Az ekkor szerzett tapasztalatok és az utasok visszajelzései alapján 2020. október 19-től várhatóan november végéig két Mercedes Sprinter kisbusz az utazási igényekhez jobban igazodó menetrend szerint közlekedik az alábbi négy vonalon:
  • Z1 Öreghegy jelzéssel a vasútállomás és a Csertán Sándor utca között, Gálafej és Öreghegy városrész érintésével;
  • Z1 Jánkahegy jelzéssel a vasútállomás és a Csertán Sándor utca között, Gálafej és Jánkahegy városrész érintésével;
  • Z2 jelzéssel körjáratként a Csertán Sándor utcából indulva, az Ebergényi utcát és Gógánhegyet bejárva;
  • Z3 jelzéssel a Csertán Sándor utcából indulva, Kápolnahegy, Cserhegy és Csáfordhegy utcáit bejárva Toposházáig.
 
A Zerge-járatok igénybevételének feltétele, hogy a kisbusz végállomásról való indulása előtt legalább fél órával be kell jelentkezni az utazásra a +36 92 311-360-as telefonszámon vagy a www.zergebusz.hu webes felületen. Az orrot és a szájat eltakaró maszk használata a Zerge-járatokon is kötelező!
A járatok az Interreg CENTRAL EUROPE program SHAREPLACE projektjének keretében közlekednek, amelyben Zalaegerszeg önkormányzata a Volánbusz Zrt. közreműködésével megvalósítóként, a Mobilissimus Kft. pedig szakmai partnerként vesz részt.
 
A képeken a Zerge-járat kisbusza látható elölről.
 
A képeken a Zerge-járat kisbusza látható hátulról.
 
 
Volánbusz Zrt.