Navigáció átugrása

November 1-től már az új állomásról indulnak az autóbuszjáratok Csengeren

2020. október 30.

November 1-től, vasárnaptól már az új, Ady Endre utcán épült autóbusz-állomásról indulnak a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai Csengeren. A közlekedési társaság változatlan menetrenddel és szolgáltatásokkal, de korszerű, tágas és kényelmes környezetben várja utasait a városközpontban.

 
Az új állomás üzembe helyezésével a régi, Béke utcai állomás megszűnik. Az új helyszínen az autóbuszjáratok változatlan menetrend szerint közlekednek. Az elővételi pénztár is a megszokott nyitvatartással üzemel: minden hónap 1. és 7. napja között - csak munkanapokon - 6 órától 9.40-ig és 10 órától 12 óráig várja az utasokat. Az első pénztári nap november 2-a, hétfő.
 
A megújult, parkosított környezetben álló, látványos épület lehetővé teszi az utasok színvonalas kiszolgálását és 21. századi munkakörülményeket biztosít a Volánbusz munkavállalói számára is. 
 
A 271 m2-es állomásépületben  váróterem, elővételi pénztár, mosdó és akadálymentesített mellékhelyiség áll az utasok rendelkezésére. Két érkező és három induló kocsiállás, köztük egy csuklós jármű beállására alkalmas megállóhely várja az autóbuszokat. Az állomás gyönyörűen parkosított részén biciklitároló, padok és szemetesek szolgálják az utasok kényelmét és a tiszta környezetet. 
Egy átlagos munkanapon mintegy négy-ötszáz utas fordul meg az állomáson a 38 induló és ugyanennyi érkező járat jóvoltából. Elsősorban a Csenger–Mátészalka, a Csenger–Fehérgyarmat vonalon, illetve a környező településekre – Szamostatárfalvára, Komlódtótfaluba, Csengersimára – közlekednek az autóbuszok. Nyíregyházára és Debrecenbe munkanapokon, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon indulnak távolsági járatok. 
 
A képen az új Csengeri autóbusz állomás látható külső pados részével.
 
A képen az új Csengeri autóbusz állomás belső várója látható.
 
A képen az új Csengeri autóbusz állomás külső várója látható.
 
A képen az új Csengeri autóbusz állomás látható kívülről, teljes egészében.
 
Volánbusz Zrt.