Navigáció átugrása

Új menetrend, tervezhetőbb buszközlekedés Zala megyében

2020. december 3.

A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányítása révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozásokat hoztak létre, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják. Zala megyében is jelentős menetrendi fejlesztések segítik a Volánbusz utasait. 2020. december 13-tól a közlekedési társaság Zalaegerszeg és Keszthely között új, egyenletes eljutási lehetőséget biztosító autóbuszmenetrendet vezet be, mellyel jobban tervezhetővé válnak az utazások.

 

A 76-os úton, Nagykapornak, Zalacsány, Zalaköszvényes, Felsőpáhok, Alsópáhok és Hévíz érintésével közlekedő járatok egész nap egyenletesen, munkanapokon csúcsidőben jellemzően 30 percenként, az azon kívüli időszakban óránként indulnak, egész nap megfelelő gyakorisággal biztosítva ezzel az érintett településekről a zalai megyeszékhely és Hévíz, Keszthely városok elérhetőségét.

A Zalaegerszeg és Keszthely között óránként induló autóbuszjáratok menetrendjét a Volánbusz összehangolta a Budapest és Keszthely, valamint a Győr és Kaposvár között Keszthely érintésével közlekedő vonatok menetrendjével, így a jelenleg Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között közlekedő járatok Keszthelyig járnak, ahol kevesebb mint 15 perces csatlakozási idővel, jellemzően kétóránként biztosítják a Balatonszentgyörgy–Siófok–Budapest, illetve Balatonszentgyörgy–Kaposvár vasútvonalakhoz az átszállási lehetőséget, ezáltal az érintett településekről Balatonszentgyörgy helyett keszthelyi átszállással továbbra is biztosított marad a vonattal való eljutás a fővárosba, illetve a Balaton déli partjára.

 

A kiemelt menetrendi fejlesztések mellett az autóbuszvonalak jelentős részén, országszerte életbe lépnek kisebb módosítások. Az autóbuszos menetrendek a Volánbusz, a vasúti menetrendek pedig a MÁV-csoport honlapjáról letölthetők. A Volánbusz továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a közegészségügyi előírások mindenkire nézve kötelezőek, és kéri utasait, hogy ne feledjék: nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

 

Volánbusz Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok