Navigáció átugrása

Miniszteri elismerésben részesült két volánbuszos szakember

2021. március 19.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapján a Volánbusz két dolgozója is magas szakmai elismerésben részesült.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter A Közlekedésért Érdemérmet adományozott Bimbóné Bálint Ildikó forgalmi régiós koordinátornak, aki több mint 23 éve dolgozik a közúti közlekedési szakmában. Pályáját a Kunság Volánnál kezdte, a DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központnál folytatta, a 2019-es országos integráció óta pedig forgalmi régiós koordinátorként segíti a Volánbusz Keleti Forgalmi Régió munkáját. A közlekedési szakma legmagasabb szintű elismerését, a Baross Gábor-díjat kapta meg Szöllősi József forgalmi üzemvezető, aki 46 évvel ezelőtt kötelezte el magát a buszos szakma mellett. A veszprémi székhelyű 15. Volán Vállalatnál kezdte pályáját, majd a dudari üzemegységnél folytatta. Oroszlánrésze volt a Balaton Volán 1991-es, nyolc önálló vállalattá történő átalakításában. Az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központnál személyszállítási igazgató volt, 2019 óta pedig a Volánbusz Veszprém Megyei Forgalmi Üzemét vezeti.

A Baross Gábor-díj a közlekedés érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység, továbbá életmű elismeréséért adható legmagasabb szintű, az innovációért és technológiáért felelős miniszter által adományozható elismerés. A Közlekedésért Érdeméremmel a közlekedés érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munkát ismeri el az innovációs és technológiai tárca vezetője.

A koronavírus miatt elrendelt óvintézkedések miatt az elismerések személyes átadására később kerül sor.

Volánbusz Zrt.