Navigáció átugrása

Játszósarkokat épít, pihenőket, étkezőket újít fel a Volánbusz

2021. május 7.

Átfogó felújítási programja keretében a szülők, nagyszülők és a velük utazó gyerekek kényelmét szolgáló játszósarok kialakítását tervezi a Volánbusz. A program részeként az autóbusz-vezetők pihenőhelyiségei, illetve étkezői közül idén 134-et, jövőre 106-ot újít fel a társaság.

A gyermeksarok-kialakítási program célja, hogy a Volánbusz szolgáltatásait igénybe vevő szülők, nagyszülők, hozzátartozók és a velük utazó gyerekek nyugodtabb, otthonosabb körülmények közt töltsék autóbusz-állomásainkon az időt; a rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően pedig komfortosabb, jobban felszerelt legyen a Volánbusz-dolgozók környezete, azok a helyiségek, ahol pihenni, regenerálódni, illetve étkezni tudnak.
 
A beruházás keretében idén – pilotprojektként – a keleti, a nyugati és a központi régióban egy-egy gyermeksarok épülne meg; a pilotprojekt sikere esetén a társaság a keleti, a nyugati és a központi régióban is tervezi további játszósarkok építését.
 
A Volánbusz által indított rekonstrukciós program keretében az autóbusz-vezetők pihenését szolgáló helyiségek, illetve az étkezők mintegy kétharmada újul meg. A szakemberek egyenként felmérték, hogy az adott étkezőben, pihenőben milyen nagyságrendű munkára van szükség. Miután az egyes helyiségek jelenlegi állapota között jelentős különbségek mutatkoztak, az alapmunkákon – festés, kapcsolók cseréje stb. – túl számos étkezőben, pihenőben teljes (például a konyhabútor vagy a burkolólap cseréjét is magában foglaló) felújítás szerepel a tervekben.
 
A program keretében nemcsak a berendezés, de a használati tárgyak – például a hűtő, mikrohullámú sütő – cseréjére is sor kerül. A rekonstrukciós munkákra a Volánbusz 2021-ben több mint 157 millió, 2022-ben pedig több mint 149 millió forintot különít el.
 
Az első, idei ütemében nem szereplő helyiségek festésére-mázolására a társaság a tavaly meghirdetett, nagy sikerű állomásszépítési, virágültetési akcióhoz hasonló kampányt szervez. Az anyagot és az eszközöket – a meglévő keretszerződések terhére és erejéig – a Volánbusz biztosítja, a munkálatokat azonnal elvégzik, amint ezt a járványhelyzet alakulása és a kapcsolódó intézkedések lehetővé teszik.
 
A képen egy gyermek kezében lévő játék autóbusz látható.
 
Volánbusz Zrt.