Navigáció átugrása

Ismét retró hétvége a Balaton északi partján

2021. augusztus 4.

A júliusi rendezvény után augusztus 7-én és 8-án a Balaton északi partját ismét retró hangulat tölti be. Idén a Volánbusz is csatlakozik a retró hétvégékhez: a MÁV-START és a MÁV Rail Tours járművei mellett különleges nosztalgia autóbuszok is várják az utasokat. A júliusi retró hétvégéhez hasonlóan a Volánbusz ezen a hétvégén is csatlakozik a programhoz különleges nosztalgia Ikarus autóbuszaival: Balatonfüred és Tihany, valamint Tapolca és Szigliget közötti utazásra hívja az érdeklődőket.

Balatonfüred–Tihanyi-félsziget

Balatonfüred autóbusz-állomásról indulva nosztalgiabuszos körút során lehet felfedezni a Tihanyi-félsziget csodáit. Ezek a járatok egy rövid szünet erejéig Tihanyban is megpihennek, ahol lehetőség van a farosok (Ikarus 55, Ikarus 66) fotózására, vagy egy kis harapnivaló, frissítő vásárlására. Az Ikarus autóbuszokra menetjegyek egységesen 1900 forintért válthatók, melyeket elővételben a Volánbusz weboldalán, illetve a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél lehet megvásárolni.

Az autóbuszok indulási ideje úgy lett kialakítva, hogy a Budapest felől érkező Vízipók InterRégió vonatokról is kényelmesen át lehessen szállni, a Balatonfüredre való visszaérkezés után nem sokkal pedig Kék Hullám IC-vel tudják folytatni útjukat Tapolca felé.

Tapolca–Szigliget

A Tekergő expresszvonathoz csatlakozva, Tapolcáról indulva, nosztalgiabuszos körút során lehet bejárni a Balaton-felvidéki tanúhegyek környékét, érintve többek között Hegymagast, Szigligetet és Nemesgulácsot. Szigligeten egy rövid pihenő alatt lehet a legendás buszokat (Ikarus 55 LUX, Ikarus 266) fotózni is. Az Ikarus autóbuszokra menetjegyek egységesen 1900 forintért válthatók, melyeket elővételben a Volánbusz weboldalán, illetve a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél lehet megvásárolni.

 

A retró hétvége vasúti kínálatáról itt lehet tájékozódni.

Jegyvásárlási információk

A Volánbusz retró járataira a hagyományos tarifák, illetve a Balaton 24/72 Duo napijegyek nem érvényesek. A járatokra 1900 forintért válthatók a Volánbusz weboldalán, illetve a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bemutatott retró autóbuszok menetrend szerint és a meghirdetett járművekkel közlekedjenek, azonban előre nem látható műszaki vagy egyéb akadályok esetén a változtatás jogát fenntartjuk. A járatokon kötelező az érvényes járványügyi szabályok betartása. Továbbra is arra kérjük utasainkat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.