Navigáció átugrása

Utazz ingyenesen az őszi szünetben is a Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain!

2021. október 22.

Ismét ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. Az őszi szünetben, október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Nem csak nyáron, ilyenkor ősszel is érdemes útra kelni, felfedezni az országot. A közlekedési társaságok ezért az őszi iskolai szünetben is szeretnék megkönnyíteni a közös családi kirándulások szervezését a Kajla útlevéllel igénybe vehető térítésmentes utazási lehetőséggel. A Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV október 23. és november 1. között is örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel az országban bármely kiránduláshoz ideális célpontot elérhetnek. A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.
 
„A járványhelyzet után minden idők legjobb belföldi forgalmát könyvelhette el a hazai turizmus a nyári szezonban, ami a gazdaság működése szempontjából is egy nagyon fontos mutató. A trend ősszel is folytatódik, szeptemberben 65%-al nőttek az itthon eltöltött vendégéjszakák, októberben pedig a tavaly októberinél már most 53%-kal több vendégéjszakát töltöttek el, illetve foglaltak le. Utazni, az országot felfedezni ősszel is érdemes, tucatnyi megújult attrakció, színvonalas szálláshelyek, minőségi kínálat várja a vendégeket országszerte. A Kajla program egy kiváló lehetőség a családok számára, hiszen az utazási kedvezményeken túl olyan tematikus programokat is ajánl, amelyekkel igazi élmény lehet a közösen eltöltött idő. Ma, amikor a gyerekek sokszor a közösségi média vagy a virtuális játékok terében töltik el a szabadidejük egy jó részét, még inkább felértékelődnek az ilyen lehetőségek” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.  
 
A 2019-ben indult program nagy népszerűségnek örvend, idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel, tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, ősszel több mint 6000 kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.
 
Jegyváltási információ:
 
Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga vagy kék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban válthat díjmentesen menetjegyet, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain utazhat.
 
Volánbuszos utazás esetén a Kajla jegy elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és az autóbuszjáratok fedélzetén. A Volánbusznál gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni.