Navigáció átugrása

A munkáltató és az érdekképviseletek is az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál

2021. november 5.

A Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén elfogadott ajánlás alapján a felek egyetértenek abban, hogy az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen. Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett.

Megállapodás született arról, hogy szükség esetén a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács keretein belül egyeztetik az 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet szerint a kötelező védőoltás felvételének lehetőségét, előírását.
 
A vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon munkatársainak felelősségteljes döntését, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.
 
A MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát, ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak.