Navigáció átugrása

Tovább javulnak a munkakörülmények: két év alatt csaknem 280 pihenő- és étkezőhelyiséget újít fel a Volánbusz

2022. április 21.

Nagyszabású rekonstrukciós programot indított tavaly a Volánbusz a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására. A társaság célja, hogy azok a helyiségek, ahol a munkatársai pihenni, étkezni tudnak, komfortosabbak, jobban felszereltek legyenek és megfelelő körülményeket biztosítsanak a regenerálódáshoz. A program lendületes megvalósításának köszönhetően a Volánbusz két év alatt közel 280 helyszínen több mint 650 millió forintot fordít pihenők és étkezők felújítására, egy helyszín modernizációjára pedig átlagosan több mint 2,3 millió forint jut.

A 2021-ben indult nagyszabású felújítási program keretében az autóbusz-vezetők pihenését szolgáló helyiségek, illetve étkezők közül a központi régióban eddig 22-t, a nyugati országrészben 52-t, a keleti régióban pedig 64-et korszerűsített a Volánbusz, összesen 216,7 millió forint értékben. A helyiségekben szakipari, épületgépészeti felújítások történtek, illetve az elektromos rendszer és a világítás korszerűsítése valósult meg. Sor került a berendezés, a bútorzat és a használati tárgyak – hűtő, kávéfőző, mikrohullámú sütő, televízió stb. – cseréjére is, az előzetesen felmért igényeknek megfelelően.

A felújítási program idén mintegy 140 helyiség modernizálásával folytatódik, 400 millió forintos építési, kivitelezési költséggel, valamint 45 millió forint értékben új berendezések, használati eszközök és gépek vásárlásával. A kivitelezési munkák megkezdése az épületkarbantartási közbeszerzési eljárás lezárását követően indulhat, várhatóan még az első félévben.

A két éves rekonstrukciós program keretében a legtöbb – csaknem 140 – helyiség felújítása a keleti országrészben valósult és valósul meg.

Az autóbusz-vezetők munkakörülményei nemcsak a pihenőkorszerűsítési, hanem a jármű-fiatalítási programnak köszönhetően is jelentősen javultak az elmúlt időszakban. 2018 óta csaknem 1800 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba, idén pedig további 1000 új jármű beszerzését tervezi a Volánbusz, így ez év végére a teljes autóbusz-állomány 45 százaléka megújulhat, és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet. A korszerű, környezetkímélő és ergonómikusan kialakított járművek gyártói nagy hangsúlyt fektetnek az autóbusz-vezetők egészségének megóvására és a kényelmes, biztonságos vezetést segítő berendezések használatára is.

A képen az egyik felújított helyiség látható.

A képen az egyik felújított helyiség látható.

A képen az egyik felújított helyiség látható.

 

Volánbusz Zrt.