Navigáció átugrása

A távolsági forgalomban is folytatódik az állami autóbuszpark megújítása

2022. május 23.

25 új, korszerű, EURO 6 környezetvédelmi besorolásnak megfelelő motorral felszerelt, kéttengelyes, szóló autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a Volánbusz. A kényelmes és biztonságos utazás biztosítása mellett a közúti közlekedési társaság kiemelt célja továbbra is az utasigények minél magasabb szintű kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal emelése.

A Volánbusz felelős szolgáltatóként az új járművek beszerzésével is arra törekszik, hogy az egyéni közlekedéssel szemben vonzó alternatívát nyújtson az utasoknak. A most megjelent pályázaton távolsági kivitelű, minimum 49 fő szállítására alkalmas, légkondicionált, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, az ülések felett egyedileg szabályozható lámpa- és légbefúvószettekkel, dönthető és szélesíthető, fejtámlával és állítható lábtartóval, biztonsági övvel és kartámasszal rendelkező utasülésekkel felszerelt, valamint legalább EURO 6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, minimum 320 kW teljesítményű motorral rendelkező autóbuszok gyártóinak ajánlatait várja a közlekedési társaság 2022. június 20-ig.
 
A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb közösségi közlekedési szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében – a 2021 végéig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – csaknem 1800 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. A társaság idén további 1000 új jármű beszerzését tervezi. A nagyarányú jármű-fiatalítás eredményeként az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 45 százaléka megújulhat, és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.
 
Volánbusz Zrt.