Navigáció átugrása

TIHANYBUSSZAL könnyebb a tájékozódás

2022. június 24.

A nyári menetrend életbe lépésével tovább javult a Balaton elérhetősége az ország számos pontjáról, és még kedvezőbbé váltak az autóbuszok és a vonatok közötti csatlakozások a tó térségében. Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre is. A Volánbusz emellett megújult, látványos és könnyen értelmezhető utastájékoztatási eszközökkel segíti a tájékozódást, illetve a Balatonfüred–Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a TIHANYBUSZ nevet és logót viselik.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni. A Volánbusz ezentúl még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak.

A www.volanbusz.hu/balaton oldalon térkép és egyszerűsített menetrendek segítik a tájékozódást, illetve a vasúti átszállási kapcsolatok feltüntetése egyszerűsíti az eljutás tervezését mindazok számára, akik tihanyi utazásukhoz és a környék felfedezéséhez a MÁV–Volán-csoport járatait választják.

A MÁV-START nyári menetrendjét érintő fejlesztéseknek köszönhetően 2020 nyarához képest Budapest és Balatonfüred között csaknem kétszer annyi vonat közlekedik, és jelentősen csökkent a menetidő is a tavaly tavasz végén átadott villamosításnak köszönhetően. A fővárosból Balatonfüredre óránként el lehet jutni a Katica vagy a Vízipók InterRégió vonatokkal, Tapolcára pedig kétóránként indulnak Budapestről a Kék Hullám InterCityk. A Volánbusz is bővítette menetrendjét az északi part jobb megközelítése érdekében, mely többek között Pécsről, Ajkáról, Tapolcáról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Győrből, Veszprémből is egyszerűbben elérhető.

Az utastájékoztatási fejlesztésnek köszönhetően a Tihanyi-félszigetre is könnyebb az eljutás a Volánbusz járataival: az autóbusz-megállóhelyeken „városi stílusú”, többek között Budapesten is megszokott menetrendi tábla segíti az utastájékoztatást a jelenleg is kint lévő, hagyományos indulási jegyzékek mellett, térkép, menetrend, díjszabási és jegyvásárlási információk feltüntetésével. A járatok könnyebb azonosítását a vonalszám és útvonal mellett a TIHANYBUSZ felirat és logó szolgálja.

A MÁV–Volán-csoport folyamatosan arra törekszik, hogy utasai számára jobb és bővebb szolgáltatásokat nyújtson. A fejlesztések, így az utastájékoztatási rendszer „utasbarátabbá” tételének célja is az, hogy környezetünk védelme érdekében minél többen válasszák az egyéni utazás helyett a közösségi közlekedési eszközöket – akár a nyaralásukhoz is.

 

A képen a TIHANYBUSZ-járat látható.

A képen a TIHANYBUSZ-járat látható.

Volánbusz Zrt.