Navigáció átugrása

Október végéig utazhatunk kedvezményesen a tokaji térségben – érdemes kihasználni a MÁV-Volán-csoport közös napijegyét és összehangolt járatait

2022. augusztus 17.

Bár közeledik a nyári szünet vége, az ősz beköszöntével sem kell lemondani a hétvégi programokról, sőt érdemes előre tervezni, és utazás során kihasználni a közösségi közlekedés adta kedvező lehetőségeket. A Volánbusz és a MÁV-START összehangolt szolgáltatással segíti a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését, Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet. A Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal.

A MÁV-Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezetett be, elsőként három éve a Dunakanyar napijegyet, később a Bakony napijegyet, majd a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyeket. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé.
 
A MÁV-Volán-csoport legújabb közös szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően az ősz közepéig minden hétvégén egyszerűbben és olcsóbban utazhatunk Tokaj vidékén is, kihasználva az összehangolt vonat és busz közlekedést és a közös jegyterméket. Október 29-cel bezárólag – péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetjük igénybe a térség helyi látványosságait érintő Tokajbusz-járatokat.
 
A 24 illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a Tokajbusz-járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és az autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A jegyet az adott viszonylatban közlekedő autóbuszok fedélzetén, a térség jegypénztáraiban – a Volánbusz esetében a szerencsi jegypénztárban –, illetve a MÁV-START online jegyértékesítési rendszerében lehet megvásárolni, utóbbin keresztül további 10%-os kedvezménnyel.
 
A Volánbusz kétóránként közlekedteti Tokajbusz-járatait október 29-ig, melyek útvonala a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságok mentén halad, és emellett Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosít a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt. Az autóbuszok a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban.
 
A térség közösségi közlekedésének turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva a MÁV-START is menetrendi módosításokat vezetett be: Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok a hétvégéken is közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak.
 
A Tokajbusz-járatokról és az új napijegyről a www.volanbusz.hu/tokajbusz weboldalon található bővebb információ.
 
A szolgáltatás térképe.
A képen busz és vonat látható.