Navigáció átugrása

Augusztus 20-ai menetrend a Volánbusznál és a MÁV-nál

2022. augusztus 18.

Augusztus 20-a szombatra esik, ezért idén nem érinti változás az ünnepi hétvégi vonatok közlekedési rendjét. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan az ünnepi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket.
A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton munkaszüneti napon, 21-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről  a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el.

Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az azokat érintő autóbuszok is ünnepnapi menetrend szerint indulnak. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, erről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el információk: www.volanbusz.hu/telepulesnev.

Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a Voláninform Facebook-oldalon és a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról időben gondoskodni, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében ez elővételben, online és mobilon is kényelmesen megtehető.

A vasúti változásokról itt olvashat.