Navigáció átugrása

Vásárolj Te is egyszerűen, vonat- és buszjegyet egy helyen!

2022. szeptember 1.

Tovább bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető helyi Volánbusz jegyek köre.

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek célja, hogy utasai számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson. A kiemelt feladatok közé tartozik a jegy- és bérletvásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá tétele. Szeptember elsejével tovább bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető buszos jegytermékek köre. Mostantól Ajka, Salgótarján, Tata és Szeged város helyi buszjárataira érvényes jegyek és bérletek is elérhetőek a vasúttársaságnál. Az ősz folyamán további városok esetében is várható hasonló fejlesztés.

A MÁV-Volán-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasúttársaság által jelentős fejlesztésen áteső, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a „Térségi és városi jegyek” menüponttal, amelyben több városi és térségi bérlet is elérhető. A mostani fejlesztésnek köszönhetően szeptember 1-jétől már az alábbi városok helyi bérleteit is megvásárolhatják az utasok:

  • Ajka összvonalas havi-, a tanuló- és a nyugdíjas bérletei,
  • Salgótarján összvonalas havi-, I. és II. félhavi-, valamint a tanuló- és a nyugdíjas bérletei,
  • Tata összvonalas havi-, kéthetes-, a tanuló- és a nyugdíjas bérletei.

Ezeken túl a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban elérhetőek Ajka, Salgótarján és Tata elővételben váltott menetjegyei és Tata turista bérletei (napijegy) is, illetve a fent felsorolt helyi buszbérletek is.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, aminek fejlesztését – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ végzi csakúgy, mint az új típusú jegykiadó automaták integrációját a JÉ-rendszerhez.

Még 2020 októberében kötött a MÁV-START és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) együttműködési megállapodást, amelynek célja – a kormányzati, önkormányzati és szolgáltatói célkitűzéseknek megfelelően – a szegedi térséget érintő vasúti és helyi személyszállítási közszolgáltatók közötti hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakítása. Ennek köszönhetően Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek már 2020 őszétől, a bérletek 2021-től elérhetőek a MÁV appban, 2022 márciusától a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A Volánbusszal történő együttműködés keretében szeptember 1-jétől újabb szegedi jegytermékek érhetőek el a MÁV-START jegypénztáraiban, a 60 perces, a 24 órás és 72 órás napijegyek, az egy- és kéthetes, valamint az összvonalas 30 napos, havi-, tanuló-, nyugdíjas-, kisgyermekes havi-, felmutatóra szóló havi-, negyedéves-, féléves- és éves bérletek is megvásárolhatók.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbuszra érvényes jegytermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő autóbuszjáratokra szóló viszonylati bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi és békéscsabai helyi buszbérletei is, valamint Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek.