Navigáció átugrása

A kimagasló teljesítményt díjazta a Volánbusz

2022. október 19.

Átadták a Volánbusz a legmagasabb szintű vállalati elismeréseit: társaságunk 75 munkavállalót részesített elismerésben, ők hűségükkel, lojalitásukkal, kimagasló teljesítményükkel és hibátlan munkavégzésükkel járultak hozzá a vállalat jó hírnevéhez. A MÁV–Volán csoportszintű kitüntetésében a Volánbusz 42 munkatársa részesült.

A Volánbusz az idén nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a balesetmentes vezetést, a példamutató munkavégzést, illetve az embert próbáló helyzetekben való hősies helytállást jutalmazta a legmagasabb szintű vállalati kitüntetésekkel. Társaságunk 75 munkavállaló teljesítményét ismerte el a legmagasabb szintű vállalati kitüntetéssel: Az ünnepségen 30-an vehettek át elnök-vezérigazgatói, 29-en vezérigazgató-helyettesi dicséretet. 2 250 000 kilométer balesetmentes levezetéséért 4, 2 000 000 km után 6 autóbusz-vezető részesült elismerésben. Érték Rend díjat ugyancsak hatan kaptak – ők példamutató módon nyújtottak segítséget embertársainknak.
 
Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója – a vállalat történelmének felidézése után – az ünnepség megnyitó beszédében kifejtette: „a koronavírus-járvány utáni energiaválságban és a szomszédunkban zajló háború miatt szép számmal akadnak kihívások a mindennapi munkában is. Az autóbuszos közösségi közlekedés 7 évvel ezelőtt megkezdett átalakításával rendkívül intenzív racionalizáció zajlik a vállalaton belül, ami az országos közlekedésszervező jövő év eleji felállításával újabb mérföldkövéhez érkezik. A Volánbusz felkészült szakembergárdája mellett Európában egyedülálló infrastruktúrával, buszflottával büszkélkedhet. Párját ritkító az autóbuszpark megújítása és a következő évtizedek legfontosabb innovációja: az alternatív meghajtású buszok beszerzése, tesztelése. Komoly és összetett feladatokat kell véghez vinnünk. A változások levezényléséhez jó alapot és biztos hátteret jelentenek a fegyelmezett, elhivatott, szakmájukban kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák. A Volánbuszos munkavállalóknak van honnan bátorságot, önbizalmat és erőt meríteniük: elődjeink a társaság 95 éves történetében ugyanis szintén rendkívüli kihívásokkal szembesültek, s maradandó teljesítményt nyújtottak.”
 
Dr. Bói Loránd általános vezérigazgató-helyettes a biztonságra és a stabilitásra helyezte a hangsúlyt: „a bizonytalan világban és környezetben a Volánbusz továbbra is biztos pont az utasok életében és az ország gazdaságában. Sokak számára a Volánbusz garantálja a kiszámíthatóságot: a reggeli csúcsidőben minden munkanap mi biztosítjuk közel 300 ezer utasnak – több mint 4 ezer helyközi busszal – hogy eljusson a munkahelyre vagy az iskolába. Csaknem 6000 autóbuszunkkal 3147 települést érünk el, éves szinten 17,5 millió járatunkkal 443 millió utast juttatunk el úti céljához. Ehhez megfelelő minőségű, átlagéletkorú és állapotú buszparkra van szükség, ezért is kiemelt fontosságú, hogy 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programunk keretében eddig összesen közel 1800 autóbuszt állítottunk forgalomba, és továbbiak beszerzése van tervben.”
 
Az elmúlt időszak megmutatta, hogy az utasok számítanak a Volánbuszra, a Volánbusz is az utasokra, és ez a kölcsönös egymásrautaltság igaz a munkatársak, a kollégák, és a társaság esetében is. Idén, most először a legkiválóbb munkavállalóink közül 42-en a MÁV–Volán csoportszintű kitüntetésében is részesülhettek. „Közösségi közlekedésért” díjat 1, a MÁV–Volán-csoport elnök-vezérigazgatói elismerő oklevelét 13, a „Volánbusz szolgálatáért” kitüntetés arany fokozatát 8, ezüst és bronz fokozatát további 8, illetve 12 munkatársunk vehetett át.
 
A képen látható: Kruchina Vince
A képen látható: dr. Bói Lorand
A képen látható: kitüntetés
 
Volánbusz Zrt.