Könyvmegálló: a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár a Volánbusz autóbusz-állomásán is várja az olvasókat

2022. november 16.

A Jókai Mór Városi Könyvtár és a Volánbusz „könyvmegálló” kialakításával szeretné kellemessé tenni a buszra várakozás idejét a komáromi autóbusz-állomáson. A kiválasztott könyvet elvihetik, cserélhetik, más olvasmányokkal is pótolhatják az érdeklődők. A könyvtár hetente frissíti a könyvespolc tartalmát, a közlekedési vállalat pedig örömmel biztosít helyet autóbusz-állomásán a tartalmas szórakozási lehetőségnek.

A közelmúltban felújított Jókai Mór Városi Könyvtár számos programot szervez látogatói számára, visszajáró közösségeknek biztosít teret, helyet. Az intézmény munkatársainak hitvallása szerint a mai modern könyvtárak feladata, hogy komfortzónájukból kilépve és az adott helyszínek lehetőségei szerint felhívják az emberek figyelmét az olvasásra, a könyvekre. A projekt keretében több olyan helyszínt keresnek a városban, ahol erre lehetőség van, így hagyományteremtő jelleggel könyvespolc került a Volánbusz komáromi autóbusz-állomásának várótermébe is. A könyvtár – remélve, hogy a komáromiak szívesen válogatnak majd a könyvmegálló polcain kihelyezett olvasmányokból – heti rendszerességgel pótolja majd a könyveket, folyóiratokat, a várakozó utasok pedig akár el is vihetik az olvasnivalót, vagy elhelyezhetik a polcon saját, feleslegessé vált könyveiket.

Évente mintegy 90.000 induló és érkező járaton több százezer utas fordul meg a komáromi autóbusz-állomáson, melynek kötelékébe 32 fő autóbusz-vezető tartozik. A Volánbusz örömmel fogadta a könyvespolc elhelyezésének ötletét, amely tartalmasabbá, szórakoztatóbbá teheti az utasok és a munkavállalók számára a várakozási idő vagy akár a szabadidő eltöltését is, és talán így még többen szerethetik meg az olvasás élményét.

A közlekedési vállalat folyamatosan fejleszti szolgáltatásait: Komárom-Esztergom megye járműparkja tavaly hét MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós és három Credo Inovell 12 típusú szóló, idén pedig három nagy befogadóképességű, szóló kivitelű, Volvo 8900 típusú és tizennégy Mercedes-Benz REFORM 501 LE típusú szóló autóbusszal fiatalodott, melyek jelentős része Komáromot is érintő viszonylatokon közlekedik. A kényelmes utazás mellett mostantól tartalmas szórakozási lehetőség is várja azokat, akik Komárom térségében veszik igénybe járatait.

A képen a könyvtár látható.

A képen a felszólalók láthatók.