Navigáció átugrása

Gyöngyös, Gödöllő, a galgamenti települések és a főváros között már közös bérlettel lehet utazni

2022. december 15.

A MÁV-Volán-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. Most tovább bővült a közös díjtermékek köre: a Budapest–Hatvan, illetve Budapest—Gyöngyös vasútvonal közelében fekvő galgamenti települések, illetve Gödöllő és Gyöngyös esetében kedvező áron, közös bérlettel lehet utazni a vonatokon, a H8-as HÉV-en (Ilonatelep és Gödöllő között), valamint az autóbuszokon.

Közös bérlet Budapestről Gödöllőre, Aszódra, Gyöngyösre, Bagra, Hévízgyörkre, Galgahévízre  és Turára váltható. A közös bérletek az érintett járatok bármely budapesti állomása vagy megállóhelye és a bérleten megjelölt település bármely állomása és megállóhelye között nyújtanak utazási lehetőséget vonaton, HÉV-en és buszon egyaránt, jellemzően a ma elérhető legolcsóbb bérlet áráért.

Bérlet megnevezése

Dolgozó

Tanuló

Normál

Budapest-bérlet csatlakozó

Normál

Budapest-bérlet csatlakozó

Budapest – Gödöllő közös bérlet

11 900 Ft

11 900 Ft

1190 Ft

1190 Ft

Budapest – Bag közös bérlet

28 500 Ft

24 900 Ft

2850 Ft

2490 Ft

Budapest – Aszód közös bérlet

28 500 Ft

24 900 Ft

2850 Ft

2490 Ft

Budapest – Hévízgyörk közös bérlet

32 200 Ft

24 900 Ft

3220 Ft

2490 Ft

Budapest – Galgahévíz közös bérlet

32 200 Ft

 28 500 Ft

 3220 Ft

2850 Ft

Budapest – Tura közös bérlet

35 600 Ft

28 500 Ft

3560 Ft

2850 Ft

Budapest – Gyöngyös közös bérlet

49 800 Ft

-

4980 Ft

-

A 30 napos érvényességű közös bérlet a rajta szereplő települések viszonylatában kombináltan és közvetlenül, azaz ez utóbbi esetében a teljes út során egy járattal is igénybe lehet venni. Kombinált utazás soárn a viszonylat köztes megállóhelyén autóbuszról vonatra, vonatról autóbuszra, autóbuszról autóbuszra, vagy akár ezekről HÉV-re is lehetséges az átszállás. A termék a MÁV-HÉV H8-as vonalán, Ilonatelep—Gödöllő viszonylatban érvényes.

A közös bérlet a MÁV-START pénztárainál, jegyautomatáinál (helyi közlekedés menüpontban) és a MÁV mobilalkalmazás segítségével (Térségi és városi jegyek között), illetve a Volánbusz gyöngyösi és Pest megyei autóbusz-állomásainak pénztáraiban is már megválthatók. A Volánbusz helyközi bérletei továbbra is megvásárolhatók a közös bérletek által érintett viszonylatokra is, ezeket azonban továbbra is csak az autóbuszon fogadják el.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson, egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest–Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra szóló viszonylati helyközi bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, salgótarjáni, tatai, szegedi, gödöllői, gyöngyösi és soproni helyi díjtermékei. Ezen helyi bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók.

A közös szolgáltatás fejlesztések kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

A vonatokon és autóbuszokon érvényes közös bérletek