Navigáció átugrása

Utazás a Mohácsi Busójárásra

2023. február 15.

A Mohácsi Busójárás rendezvényre utazók könnyebb eljutása érdekében február 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon változás lesz a menetrendben. A menetrendtől eltérően a Magyarbolyról Pécsre 20:14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk. A Mohácsról 19:50-kor induló vonat azonban Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra.  Ez az esti járat a kényelmes utazás érdekében két egységből álló Desiro motorvonattal közlekedik.

A Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a „Busó-expressz járatok” február 18-án és 19-én – 1131-es jelzéssel – 7:05-kor, illetve 9:05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról. A Baranya vármegyei járásközpontból 15:35-kor és 18:35 kor indulnak a közvetlen járatok Budapestre, vasárnap pedig 17:35-kor is. A járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes – kiegészítő jegy megváltása mellett. A tervezhető, kényelmes ülőhelyes utazás biztosítása érdekében a járatokon kötelező helyfoglalás van érvényben, ezért a szükséges menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni. 

További információk – például a Szekszárd és Mohács között közlekedő, valamint a Volántourist által indított különjáratokról – itt találhatók.

 

Tovább a teljes közleményre...