Navigáció átugrása

Komló – május 1-jétől új menetrend szerint járnak a helyi buszok: igényekhez jobban igazodó hálózat, közvetlen kapcsolatok

2023. április 18.

2023. május 1-jétől új menetrend szerint, új vonalhálózaton közlekednek a helyi járatok Komlón, és zónás bérleteket vezet be a Volánbusz. Az egész nap rendszeresen közlekedő közvetlen autóbuszjáratokkal átszállásmentesen elérhetővé válik a legtöbb városrész, egyes helyközi járatokon pedig helyi jegyekkel és bérletekkel is lehet utazni.

Az új menetrendnek köszönhetően bővülnek a közvetlen utazási lehetőségek az egyes városrészek között, például Kökönyösről egy busszal elérhető Szilvás, Somág, vagy Dávidföldről Gesztenyés. Mecsekjánosi, Gesztenyés és Sikonda felé a helyi járatok mellett ezentúl a helyközi autóbuszokkal is lehet utazni: ezeken a helyközi járatokon a Volánbusz a komlói helyi jegyeket és bérleteket is elfogadja. Az új menetrend itt érhető el.

A helyi járatok vonalszámozása megváltozik. Az új hálózaton legegyszerűbben a Google Térkép utazástervezőjével lehet útitervet készíteni, melyben naprakész menetrendi adatok szerepelnek.

Változik a helyi díjszabás is. Az új vonalhálózat jellemzője, hogy egy útvonalon több viszonylat is közlekedik, ezért a közlekedési vállalat az egyvonalas bérletek mellett bevezeti az új, városrészi (zónás) bérleteket, melyek ára 5.500 forint lesz. A település 4 zónára oszlik, a zónás bérletekkel az alábbi területeken lehet utazni:

  • „A” zóna: az Autóbusz-állomástól északra fekvő lakótelepek (pl. Szilvás), de beletartozik az Ipari út autóbusz-megállóhely is.
  • „B” zóna: jellemzően az Autóbusz-állomástól keletre fekvő területeket fedi le, melybe beletartozik a Kórház, valamint a Zobák-aknai városrész is.
  • „C” zóna: területébe tartozik minden olyan városrész, melynek megközelítéséhez az autóbuszok a Tröszt utcán keresztül közlekednek, vagyis a déli városrészek: Kökönyös, Dávidföld, Mecsekfalu völgy, Körtvélyes, Sikonda városrészek és a Nagyrét utcai ipari park.
  • „D” zóna: az autóbusz-állomástól nyugatra fekvő területek: Mecsekjánosi, Kisbattyán, MOM és a temető.

A menetjegyek, az egy- és összvonalas havi bérletek, valamint a tanuló/nyugdíjas havi bérletek változatlan áron elérhetők.

Az új komlói autóbuszhálózatot és az új zónabérletek érvényességi területeit bemutató térkép itt tekinthető meg. A részletes információk a változásokról itt érhetők el.

 

Volánbusz Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok