Navigáció átugrása

Megérkeztek a második békéscsabai e-busz teszt eredményei

2023. június 10.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy egy Solaris Urbino 12 electric típusú elektromos meghajtású autóbusz 2020 őszi tesztüzeme után ismét egy elektromos járművön utazhatnak Békés vármegyeszékhely lakói: a Mercedes-Benz eCitaro NMC3 típusú buszt május 31-től június 7-ig teszteltük a Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojekt keretében.
 
Nyolc napig közlekedett Békéscsaba helyi közlekedésében – egyidőben 75 utas elszállítására képes – Mercedes-Benz eCitaro NMC3 típusú autóbusz, amelyet az utasok az 1, 5, 7F, 8, 8A, 8MJ, 17, 17V, 74A, 74B jelű járatok útvonalán díjmentesen próbálhatták ki.
 
A jármű légkondicionált, akadálymentes kialakítású, alacsonypadlós, 2 ajtós, kerekesszékben ülő utas szállítására is alkalmas. Az utastérbe 13 USB-csatlakozó is került, az utastájékoztatásról bent egy TFT-monitor, kívül pedig három LED mátrix-kijelző gondoskodik.
 
Az autóbusszal 8 nap alatt 2 185 kilométert tettünk meg, átlagban napi 273 kilométert. A klímaberendezés az utasforgalomban töltött idő alatt végig üzemelt és a nap végére még így is maradt az akkumulátorban átlagosan 44% töltöttség. A busz gond nélkül üzemelt a 8 nap alatt.
 
Az utasoktól és sofőröktől csak pozitív visszajelzés érkezett.