Navigáció átugrása

A Volánbusz új menetrendje egyenletesebb és bővebb eljutási lehetőségeket biztosít Sümeg és Zalaszentgrót térségéből a környező nagyvárosokba

2023. június 14.

2023. június 17-től jelentősen változik a Volánbusz Zalaegerszeg–Zalaszentgrót–Sümeg útvonalon közlekedő autóbuszjáratainak menetrendje. A járatok a hét minden napján ütemes menetrend szerint indulnak és az eddiginél több közvetlen kapcsolatot biztosítanak a Sümeg és Zalaszentgrót között elhelyezkedő településekről Sümegre, Zalaegerszegre, Ajkára és Veszprémbe. A most meghirdetett menetrend is része annak a fejlesztési folyamatnak, amelynek keretében a MÁV–Volán-csoport a korábbinál összehangoltabb és kedvezőbb eljutási lehetőségeket biztosító közúti és vasúti személyszállítási kínálattal teszi vonzóbbá a közösségi közlekedést.

A menetrendi fejlesztés részeként Zalaszentiván, Kemendollár, Pókaszepetk, Pakod, Zalabér, Zalaszentgrót, Türje, Szalapa, Mihályfa, Óhid, Kisgörbő, Nagygörbő, Döbröce, Sümegcsehi települések elérhetősége kedvezőbbé válik egymással, illetve a járási és a vármegyeszékhellyel is.

Zalaegerszeg és Zalaszentgrót között munkanapokon óránként, szabad- és munkaszüneti napokon kétóránként indulnak az autóbuszok, így egész nap egyenletes elosztás szerint, kiszámítható kínálatot biztosítanak Zalaszentgrótról, valamint a Zalaszentgrót és Zalaegerszeg között elhelyezkedő településekről a vármegyeszékhely felé utazók számára.

Munkanapokon Zalaegerszeg, autóbusz-állomásról Zalaszentgrót felé reggel 5:25-kor, majd 6:40 és 20:40 között minden óra 40 perckor, továbbá tanítási napokon 7:05-kor, munkanapokon 16:10-kor gyorsjáratként, szintén munkanapokon 17:10-kor és naponta 22:40-kor indulnak az autóbuszok.

Munkanapokon Zalaszentgrót, autóbusz-állomásról Zalaegerszeg felé reggel 4:28-kor, 5:32-kor, 6:17-kor, tanítási napokon 6:32-kor, munkanapokon 6:37-kor és 7:42-kor, majd 8:32-től 18:32-ig óránként minden óra 32-kor, valamint este 20:32-kor közlekednek a járatok.

Hétvégén egész nap kétóránként lesz biztosított az utazási lehetőség a két város között, Zalaegerszegről Zalaszentgrót irányába 6:40 és 22:40 között kétóránként, Zalaszentgrótról Zalaegerszeg felé hajnali 4:21-kor, majd 6:32 és 20:32 között kétóránként indulnak az autóbuszok Zalaszentgrót, autóbusz-állomásról.

A fenti járatok mellett Zalaegerszeg és Sümeg között Zalaszentiván, Kemendollár, Pókaszepetk, Pakod, Zalabér, Batyk, Türje, Szalapa, Mihályfa érintésével közlekednek a Zalaegerszeg–Győr viszonylatú gyorsjáratok 1620-as jelzéssel, Zalaegerszegről 5:30, 8:15, 12:15, 14:15-kor indulva, Zalaegerszegre 11:45, 15:45, 19:45-kor érkezve, melyek Zalaszentgrót érintése nélkül, gyors eljutási lehetőséget biztosítanak a térségben elhelyezkedő települések számára Zalaegerszeg, Sümeg, illetve Pápa–Győr irányába is.

A Zalaegerszegről 6:40 és 22:40 között kétóránként Zalaszentgrót felé, illetve a Zalaszentgrótról szintén kétóránként Zalaegerszeg felé induló 7398-as jelzésű autóbuszjáratok meghosszabbított útvonalon Sümeg felől és felé közlekednek Türje, Szalapa, Mihályfa, Óhid, Kisgörbő, Nagygörbő, Döbröce, Sümegcsehi települések érintésével, így az érintett településekről a jelenleginél lényegesen több közvetlen járattal válik elérhetővé Zalaegerszeg.

Munkanapokon a reggeli időszakban Zalaegerszegre 7:10-es érkezéssel gyorsjárat indul Sümeg–Sümegcsehi–Döbröce–Nagygörbő–Kisgörbő–Óhid–Mihályfa–Szalapa–Türje–Batyk–Zalabér–Pakod–Pókaszepetk–Kemendollár–Zalaszentiván–Zalaegerszeg útvonalon, így a Sümeg és Türje között elhelyezkedő települések számára a reggeli csúcsidőben Zalaszentgrót érintése nélkül közlekedő gyorsjárat biztosítja Zalaegerszeg autóbuszos elérhetőségét.

A Zalaegerszeg és Sümeg között közlekedő járatok közvetlen járatként tovább közlekednek Devecser, Kolontár, Ajka, Herend települések érintésével egészen Veszprémig, így a Zalaegerszeg és Sümeg között elhelyezkedő településekről Ajka és Veszprém autóbusszal való elérhetősége is lényegesen kedvezőbbé válik.

Részletes információk a Volánbusz honlapján.