Navigáció átugrása

Várjuk a véleményeket: társadalmi egyeztetés indul a 80a Budapest – Hatvan vasútvonalhoz csatlakozó új autóbusz-hálózatról

2023. június 23.

A Volánbusz 2023. augusztus 5-től Bag, Galgahévíz, Hévízgyörk és Tura térségében új, a vasúti menetrenddel összehangolt, kedvezőbb kiszolgálást biztosító közlekedési rend bevezetését tervezi, melyet 2023. június 21. és 30. között a https://aszod-bag-tura.vpe.hu/ oldalon bárki megismerhet és véleményezhet.

A 80a Budapest – Hatvan vasútvonalon 2022 decemberében új menetrend lépett életbe, melynek eredményeként egész nap 30 percenként közlekednek gyors eljutási lehetőséget biztosító InterRégió vonatok. Az új vasúti menetrend megteremtette annak lehetőségét, hogy a Bag, Galgahévíz, Hévízgyörk és Tura településeket érintő, 400–409-es számú autóbuszvonalakon új, a vasúti menetrenddel összehangolt, és a jelenleginél összességében kedvezőbb kiszolgálást biztosító közlekedési rendet vezessen be a Volánbusz.

A vasúti menetrend fejlesztése kapcsán a Bag és Tura térségét érintő autóbuszok menetrendje mellett az aszódi és dél-nógrádi térség kiszolgálását biztosító, Verseg-Kartal felől Aszódra, Gödöllőre és az M3-as autópályán keresztül Budapestre, illetve Budapestről induló, 422-439-es autóbuszvonalakon közlekedő járatok menetrendje is változik.

A 2023. augusztus 5-től tervezett autóbuszos menetrendi változások célja a jelenlegi utazási igények kiszolgálásának és a vasúttal nem ellátott települések közvetlen fővárosi kapcsolatának további, változatlan fenntartása mellett a vasúti átszállási kapcsolatok fejlesztése, számuk bővítése.

A módosítással érintett autóbuszvonalak menetrendjének tervezetét a Volánbusz elkészítette, az érdeklődők 2023. június 21-30. között a https://aszod-bag-tura.vpe.hu/ oldalon megismerhetik és véleményezhetik annak érdekében, hogy a MÁV–Volán-csoport a lehető legkedvezőbb, az utazási igényeknek megfelelő eljutási lehetőségeket biztosítsa utasai számára.

 

Volánbusz Zrt.