Navigáció átugrása

Több és nagyobb kapacitású járatokkal, egységes árú jeggyel segíti a Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók utazását a MÁV–Volán-csoport

2023. július 8.

Július 21–23. között rendezik a Formula-1 Magyar Nagydíjat, amire idén is óriási az érdeklődés, a vasárnapi versenynapra már tavaly decemberben elkelt az összes belépő. A Hungaroringgel kötött megállapodás értelmében a MÁV-VOLÁN-csoport a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a háromnapos versenyre: a MÁV-START gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a MÁV-HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít. A jegyváltás megkönnyítése érdekében a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz érintett, menetrendszerinti járataira fixáras, jegyet is bevezetnek. Az egyútra szóló „Hungaroring jegy” és az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” már elővételben megvásárolható.

A Formula-1 Magyar Nagydíj szervezői az elmúlt években egyre nagyobb mértékben vonták be a közösségi közlekedést a látogatók utazásának megkönnyítése érdekében. A Formula-1 idején sokszorosára nő az autós forgalom, ezért a dugók és a parkolóhely-keresés elkerülése érdekében érdemes elsősorban a nagykapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza. A több napos rendezvény 80-100 ezer látogatót vonz, és nagyjából ötödük választja a közösségi közlekedést a ki- és hazajutáshoz.
 
Idén a Hungaroring és a MÁV–Volán-csoport együttműködési megállapodást kötött, hogy a július 21-23. közötti mogyoródi futamra érkezőknek minél jobb, egyszerűbb és olcsóbb közösségi közlekedési lehetőséget biztosíthassanak.
 
Minden részletes információ a MÁV–Volán-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről az alábbi oldalon elérhető: www.mavcsoport.hu/f1.