Navigáció átugrása

Többletjáratokkal segíti az ünnepi utazást a MÁV–Volán-csoport

2023. augusztus 17.

Az idei augusztus 20-a vasárnapra esik, munkanap áthelyezés sem lesz, így a vonatközlekedési rend sem változik. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan a Szent István-napi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az akár 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban. A MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz többletjáratokkal készül az ünnepre.

A vasárnapra eső ünnepnap miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje sem változik.  

A Volánbusz fokozott figyelemmel kíséri mind az országos, mind a Budapest környéki járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes és biztonságos utazás biztosítása érdekében, az elővételi adatok függvényében rásegítő járatokat közlekedtet a nemzeti ünnepen. A társaság – a Budapesti Közlekedési Központtal egyeztetve – a várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz igazodva az agglomerációs vonalakon kapacitásbővítést vezet be az alábbi járatokon:

 • a tűzijáték megkezdése előtt, a 18.30 és 20.30 között induló járatoknál az utazási igények függvényében mentesítő járatok is közlekednek:
  • az 55-ös jelzésű járatok Gyálról a Boráros tér irányába átlagosan 15 percenként indulnak 30 perc helyett,
  • a 169E jelzésű járatok Pécelről egy többlet indulással biztosítják a 15 perces követést 20 perces helyett,
  • a 22-es járatcsalád esetén jellemzően 7-8 perc helyett 6 percenként indulnak a tűzijáték előtt.
 • a tűzijáték befejezését követően, a 21.30 és 23.00 óra között induló járatoknál:
  • a 40-es jelzésű járat Őrmezőről a menetrendi időpontokon kívül 21:52-kor, 22:03-kor, 22:13-kor is indul,
  • a 240-es jelzésű járat a Móricz Zsigmond körtérről 21:42-kor és 22:12-kor is közlekedik,
  • a 22A jelzésű járatok jellemzően 10 perc helyett 5 percenként indulnak,
  • az 55-ös jelzésű járatok jellemzően negyedóránként indulnak,
  • a 63-as jelzésű járatok jellemzően negyedóránként közlekednek a tűzijáték után.

A helyi járatok menetrendjéről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el információk (www.volanbusz.hu/telepulesnev).

A bevásárlólóközpontok augusztus 20-i zárva tartása miatt egyes járatok menetrendje módosul. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos további tájékoztatás a Volánbusz honlapján érhető el.

Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat. Indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján és a www.menetrendek.hu oldalon, valamint érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 

Tovább a teljes közleményre...