Navigáció átugrása

Tervezzen előre és utazzon a VB2023 jeggyel a nemzeti ünnep programjaira is!

2023. augusztus 16.

Érdemes előre tervezni és az utazást is megszervezni, hiszen az Atlétikai Világbajnokság mellett akár az augusztus 20-i fővárosi programok is elérhetők kedvezményes utazást biztosító VB2023 jeggyel. Az ország bármely pontjáról utazhatunk Budapestre és vissza augusztus 18. és 28. között, a szimbolikus, 2023 forintba kerülő jeggyel.  A világszintű sportesemény első versenyét, a férfi 20 km-es gyaloglást szombat reggel a Hősök terén, versenybíróként Nagy Bence, a MÁV-START mozdonyvezetője indítja.

Augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen rendezett eseményekre is lehet utazni a kedvezményes VB2023 jeggyel, így érdemes akár összekötni a kiemelt programokat. A MÁV-VOLÁN-csoport VB2023 jegye megvásárolható a MÁV applikációban, a Térségi és városi jegyek menüből,  a MÁV-START jegykiadó automatáiból, a Volánbusz járatain, valamint a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A helyközi buszjáratok fedélzetén augusztus 18-tól vásárolható meg. A jegy minden csatornán egységesen 2023 forintért érhető el. A pénztárban és automatából váltott jegyek cseréje csak érvénytartam kezdete előtt és kezelési költség mellett lehetséges, az online váltott jegy nem cserélhető.  

A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18. és 27. között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19. és 28. között visszautazásra érvényes. A jegy vasúton az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatain biztosít kedvezményes utazást Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarig, valamint Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásra, a Volánbusz esetében pedig az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és budapesti elérést biztosító vasútállomásra. A MÁV-HÉV és a Volánbusz által üzemeltetett elővárosi (agglomerációs) járatokon Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít.

A kedvezményes jegy vasúton kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon való utazásra vehető igénybe. Első osztály esetén a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé. Emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon csak a távolsági kiegészítő jeggyel együtt érvényes.

A Volánbusz az Atlétikai Világbajnokság ideje alatt a versenyzők és kísérőik részére shuttle (ingázó) járatokat biztosít, ezzel is hozzáárulva a világszerte kedvelt világbajnokság sikeres rendezéséhez.