Navigáció átugrása

Utazás vonattal és kedvezményekkel Zamárdiba a STRAND Fesztiválra

2023. augusztus 22.

Zamárdiban augusztus 23-tól 26-ig tartják a STRAND Fesztivált. Érdemes közösségi közlekedéssel utazni, mert egyrészt számos kedvezmény igénybe vehető, másrészt gyors és sűrű vonatközlekedés biztosítja az eljutást a fővárosból és az ország más pontjáról is Zamárdiba. A fesztivál helyszíne Zamárdi vasútállomástól 15-20 perc sétával elérhető. A fesztiválon a MÁV Lounge-ban a vasúttársaság humán szakemberei várják aktuális ajánlatokkal a vasút iránt érdeklődő fiatalokat és álláskeresőket.

A vasúttársaság humán szakemberei a MÁV standon várják az egyetemista és pályakezdő fiatalokat, ahol az iskolarendszerben tanulható szakmákról, illetve aktuális állásajánlatokról adnak tájékoztatást. A közlekedési iránt érdeklődő fiatalok megismerhetik a vállalatcsoport pályakezdő diplomás programját, tájékozódhatnak a duális képzésekről, a felsőoktatási ösztöndíjprogramról, illetve a szakdolgozatírási és a szakmai gyakorlati lehetőségek részleteiről. A továbbtanulás előtt álló fiatalok számára pályaorientáció keretében ajánlja a vasúttársaság az együttműködő középiskolákat. A MÁV standjánál az érdeklődők vasúti témájú kérdőívet, keresztrejtvényt és szókereső játékot tölthetnek ki. 

A fesztiválra érdemes vonattal utazni, hiszen Zamárdi vonattal gyorsan, és éjjel-nappal elérhető Budapestről, a környező balatoni településekről, és az ország több pontjáról is.

  • A Déli pályaudvar és Zamárdi között a napközben óránként közlekedő Tópart és Balaton IC-vonatok menetideje Zamárdiba 1 óra 20 perc.
  • Közvetlen vonatok közlekednek az ország több pontjáról naponta a Balatonra, érintve Zamárdit (pl. Szeged, Debrecen, Miskolc, Szolnok).
  • Éjszaka a Balaton partja mentén a Bagolyvonatok óránként közlekednek, melyekkel akár Budapest is elérhető.

Javaslat a jegyvásárláshoz:

  • A fesztivál idején elérhető STRAND Fesztivál TravelPass hetijegy, mellyel 7 napon keresztül korlátlanul utazhatnak a Balaton körül. A MÁV Applikáción keresztül 10 százalékos kedvezménnyel válthatják meg.
  • Az odautazáshoz az országbérlet vagy vármegyebérlet vásárlása is jó választás lehet, felhasználható a vonatokon, az országbérletek az InterCity járatokon is használhatóak helyjegy váltása mellett. Javasoljuk, hogy időben vásárolják meg a vonatjegyet, már az utazás előtti nap.
  • A legegyszerűbb az online jegyvásárlás, így nem kell sorban állni a pénztáraknál,  ide kattintva elérhető.

STRAND Fesztivál TravelPass

  • A STRAND TravelPass hetijegy 7 napon át korlátlan utazást biztosít a Balaton partja mentén, a balatoni települések között.
  • A hetijegyet megváltva olcsóbban utazhatnak, mint a minden alkalommal külön jegyet vásárolnának és a sorban állás is elkerülhető. A hetijegy érvényessége 7 nap, a kezdő nap augusztus 21. és augusztus 25. között tetszőlegesen választható. A hetijegyet legkésőbb augusztus 25.-én lehet megváltani. A STRAND Fesztivál TravelPass így a fesztivál előtti vagy utáni napokban is használható.
  • A STRAND TravelPass 26 éven aluliak számára a MÁV app-ból vásárolva 2690 forint, pénztárban és automatából vásárolva 2990 forintba kerül. A 26 éve felüliek számára a MÁV app-ból vásárolt jegy 3590 forintba, pénztárban és automatából pedig 3990 forintba kerül.
  • A STRAND TravelPass a felhasználási területen minden vonaton érvényes – beleértve az éjszaka óránként közlekedő Bagolyvonatokat.

A napijegy a kékkel kiemelt vasútvonalakon, valamint a sárga színnel jelölt települések között a helyközi Volánbusz járatain is érvényes. A részletes tudnivalók ezen a linken érhetők el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/strand-fesztival.