Navigáció átugrása

Ősszel se hagyja ki a Volánbusz nosztalgiajáratait!

2023. szeptember 26.

Az Ikarus-rajongók találkozójától a hatvani nosztalgia-telephelyig, a szolnoki RepTártól a vácrátóti arborétumig és a veresegyházi medveparkig számos eseményre, illetve helyszínre látogathatnak el az érdeklődők retró járműveinkkel szeptemberben és októberben.

A Volánbusz az őszi szezonban a következő nosztalgiajáratokkal várja az érdeklődőket:

szeptember 30.–október 1.: nosztalgiajárat az V. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Társaságunk tíz retró járművel vesz részt az Ikarus-rajongók találkozóján. Nosztalgiaflottánk szinte teljes egészében felsorakozik, jelen lesz az Ikarus 30, 55, 66, 266, 415, 556, E94G és E99 is. A retró buszok nosztalgiaköröket rónak az Aeropark és a Ferihegy 1-es terminálja között. Érkezzen stílszerűen az eseményre Ikarus 55 LUX-szal! Autóbuszaink mindkét nap Budapest, Népliget 12-es kocsiállása és az Aeropark között is közlekednek, az alábbiak szerint:

 • Budapest, Népliget–Aeropark: 9:00, 10:00, 11:00, 13:30, 14:30,
 • Aeropark–Budapest, Népliget: 13:00, 14:00, 17:30, 18:00.

Árak:

 • az ingajáratokra elővételben online lehet jegyet váltani, irányonként 2500 Ft-ért,
 • az Ikarus 556-os emeletes Ikarus alsó szintjére 3000 Ft, a felső szintre 3500 Ft a személyenkénti jegyár.
 • Bővebb információ: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41510.

október 7.: nosztalgiajárat Piroskával (Ikarus 30) a vácrátóti arborétumba

Utazás az ikonikus Ikarus 30 típusú, hetven esztendős autóbusszal hazánk legnagyobb botanikus kertjébe, Vácrátótra. Séta a 27 hektáron elterülő, romantikus táji elemekkel tarkított, lenyűgöző fajgazdagságú angolparkban, ahol a kaktusz- és a pozsgásház, valamint a trópusi és a pálmaház növényritkaságait is megcsodálhatjuk. Az október 7–8-i hétvégén tartják meg a „Földi javak asztalunkon” c. családi napot és vásárt, ahol őstermelőktől is lehet vásárolni.

 • Indulás: 10:00-kor, útvonal: Budapest, Stadion autóbusz-állomás–Vácrátót–Budapest, Stadion autóbusz-állomás
 • Ár: 4900 Ft
 • A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a botanikuskert.hu-n található bővebb információ.

október 14.: túra Farossal (Ikarus 66) a Volánbusz hatvani nosztalgia-telephelyére

A Volánbusz értékmentési programjának központjaként szolgáló hatvani Volán-telepet keressük fel, amely az Ikarus 200-as és 400-as buszcsalád számos darabjának biztosít bemutatóhelyet. Más különlegességek is megtekinthetők itt, pl. az Ikarus 630 múzeumbusz, az Ikarus 955 és NABI Sirius buszok, továbbá számos ZiL, IFA, Robur és Tatra tehergépjármű, Żuk kisteherautó, illetve Dutra traktor. A nap fénypontjaként a Mávaut Ikarus 556 emeletes autóbusszal teszünk Hatvan környékén egy élménygazdag nosztalgiakört.

október 21.: nosztalgiajárat a veresegyházi medveotthonba Piroskával (Ikarus 30)

Közép-Európa egyetlen medveotthonában más állatok – például madarak, illetve farkasok, oroszlánok és egyéb emlősök – is élnek, de a fő attrakciót természetesen a mézet majszoló macik jelentik. Békés dörmögésükre mi mással lehetne jobban ráhangolódni, mint a Volánbusz nosztalgiaflotta korelnöke, az Ikarus 30 típusú autóbusz Csepel-motorjának brummogásával? A parkon belül a látogatók 1500 Ft-os díj ellenében kipróbálhatják a muzeális jellegű bányamozdonyokat. Az egyedülálló, kifejezetten bányavasúti tematikát bemutató kisvasút a medveotthon 11 hektáros területén kap helyet. Az 1500 méteres erdei körpályán áthaladunk egy látványos bányavágaton is.

 • Indulás: 11:00-kor, útvonal: Budapest, Stadion autóbusz-állomás–Veresegyház medveotthon–Budapest, Stadion autóbusz-állomás
 • Ár: 4900 Ft
 • A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a medveotthon.hu-n található bővebb információ.

október 28.: látogatás Farossal (Ikarus 66) a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba

A RepTár Szolnok repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4500 m2 fedett kiállítóterével és mintegy 60.000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum nem egy repülőgép-emlékpark, a nyugdíjazott és restaurált gépek mellett több interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár emellett tematikus park is, amely a repülés szerelmesein mellett bárkinek remek kikapcsolódást kínál. A kiállított repülő szerkezeteken túl – melyek közül többnek a botkormánya mögé is beülhetünk – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét.

 • Indulás: 9:00-kor, útvonal: Budapest, Népliget autóbusz-állomás–RepTár Szolnoki Repülőmúzeum–Budapest, Népliget autóbusz-állomás
 • Ár: 8900 Ft
 • A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a reptar.hu-n található bővebb információ.

A képen látható: Ikarus 30-típusú autóbusz

A képen látható: Ikarus 66-típusú autóbusz

Volánbusz Zrt.