Navigáció átugrása

Mindenszentek ünnepén változik a közlekedési rend a MÁV-VOLÁN-csoportnál

2023. október 30.

A november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve a MÁV-START és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.  A MÁV-VOLÁN-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – a mindenszentek ünnepéhez igazították a járatok közlekedési rendjét.  

Volánbusz

A Volánbusz járatai október 29-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon, október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján, majd október 31-én tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek. Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án tanítási szünetes munkanapra, november 3-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben. November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában pluszjáratok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. A részletek a társaság honlapján érhetők el. A helyi járatok menetrendjéről a települések aloldalain is elérhetők az információk (volanbusz.hu/telepulesnev).

Az áruházak és bevásárlóközpontok november 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

Az őszi tanítási szünettel és az ünnepi menetrenddel kapcsolatos további tájékoztatás a Volánbusz honlapján található.

Mivel az ünnepnapon az átlagosnál nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat. Indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján és a www.menetrendek.hu oldalon, valamint érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

A teljes közlemény itt olvasható.