Navigáció átugrása

Csaknem 2,5 millió forintért kelt el a MÁV–VOLÁN-csoport által felajánlott autóbusz és mozdonymakett a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akcióban

2023. december 18.

A kikiáltási ár több mint háromszorosáért, 2,2 millió forintért vásárolta meg a legtöbbet ajánló licitáló a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában a Volánbusz által felajánlott Ikarus 263-as autóbuszt, míg a MÁV mozdonymakettjét 250 ezer forintért sikerült értékesíteni. A MÁV–VOLÁN-csoport így összesen 2 millió 450 ezer forinttal segítheti a Semmelweis Egyetem Alapítvány céljait, a koraszülött gyermekek fejlesztését.

A MÁV–VOLÁN-csoport idén is csatlakozott a Duna Médiaszolgáltató által immár tizenkettedik alkalommal meghirdetett Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akcióhoz. A Volánbusz az Ikarus 200-as sorozatának egyik ritka példányát, egy 263-as autóbuszt, a MÁV a Gyermekvasút fennállásának 75. évfordulójára felmatricázott mozdony makettjét, valamint egy gyermekvasúti élményutazást ajánlott fel a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára folyó gyűjtésben.

A vállalatcsoport számára nagy öröm, hogy az autóbusz és a mozdonymakett értékesítéséből befolyt jelentős összeggel, csaknem 2,5 millió forinttal támogathatja a koraszülött gyermekek megmentését, fejlesztését célzó emberfeletti erőfeszítéseket. Az értékmentési programján évek óta dolgozó Volánbusz bízik abban is, hogy a 700 ezer forintért licitre bocsátott és végül 2,2 millió forintért elkelt autóbusz megőrzésre és hasznosításra méltó értéket jelent majd új tulajdonosának is, és számos retrórendezvényen találkozhatunk majd a már kuriózumnak számító járművel.

A jótékonysági akció december 17-i műsorában a MÁV–VOLÁN-csoport – évek óta végzett adományozói tevékenysége elismeréseként – kiemelt támogatói oklevélben részesült. A cégcsoport eddig három alkalommal támogatta a közmédia jótékonysági műsora által felkarolt civil szervezeteket, összesen mintegy 23 millió forint értékű pénz- és üzemanyagkártya-adományozással, idén pedig újra nagy örömmel, új formában járult hozzá a kezdeményezéshez.

A vállalatcsoport ezúton is köszöni a felajánlást minden licitálónak, az autóbuszért legmagasabb összeget ajánlónak, illetve a mozdonymakett megvásárlójának egyaránt!

A képen az elismerés látható.