Navigáció átugrása

Járatbővítés Székesfehérváron

2024. március 28.

Nemcsak a díjszabás, a menetrend is megváltozik áprilistól a vármegyeszékhelyen

Április elejétől új útvonalakkal bővül az autóbusz-hálózat és gazdagodik a menetrendi kínálat, ezzel párhuzamosan viszont számos díjterméknek jelentősen csökken az ára Székesfehérvár helyi közlekedésében.

A lakossági igények jobb kiszolgálása érdekében 2024. április 2-tól jelentősen bővül a helyi személyszállítási közszolgáltatás Székesfehérváron. Ez a gyakorlatban új menetrendet és újabb járművek forgalomba állítását jelenti. A bővülő helyi autóbusz-hálózatnak köszönhetően könnyebbé válik az egyes városrészekbe történő éjfél körüli hazajutás, javul a kórház átszállás nélküli megközelíthetősége, és a településrészeket összekötő járatok révén az átszállások száma is csökken.

A Volánbusz a megrendelő új igényeit korszerű autóbuszok – két saját, továbbá négy darab alvállalkozói jármű – bevonásával látja el. A város közgyűlési döntése nyomán megvalósuló hálózatbővítéssel közel 280 ezer kilométerrel nő majd a járművek futásteljesítménye. 2024-ben várhatóan összesen mintegy 3,5 millió kilométert fognak megtenni a székesfehérvári helyi járatok. Az önkormányzat és a Volánbusz arra számít, hogy a menetrend bővítésének, valamint a kedvező tarifáknak köszönhetően lényegesen nőhet az utazások és a közösségi közlekedést választók száma a vármegyeszékhelyen. (Arról, hogy mely útvonalon teljesítenek majd szolgálatot az újabb járművek, s miként változik meg a menetrend, ezen az oldalunkon található bővebb, térképes információ.)

Április elsejétől ugyanis nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára. A 30 napos, összvonalas, nyugdíjasoknak szóló mobilbérletért ugyanis mindössze 280 forintot kell majd fizetni (az eddig 2970 forint helyett), a havi összvonalas bérletért pedig 340 forintot (az eddigi 3600 forint helyett). A bérletek a pénztárban kiváltható nyugdíjas bérletigazolvánnyal használhatók utazása. A 9800 forintos negyedéves nyugdíjas-, és a 8190 forintos 90 napos nyugdíjasbérlet kikerül a megvásárolható bérletek köréből. Erről részletesebben ezen az oldalunkon lehet tájékozódni. A nyugdíjas bérlet – az igen kedvező ára miatt – nem visszaváltható.

Az új, kedvező árú nyugdíjas bérleteket a Volánbusz és MÁV-START jegypénztárában, a MÁV-START automatáiban és a MÁV-applikációban 2024. április 1-től lehet megvásárolni.

 

Volánbusz Zrt.