Navigáció átugrása

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát a Volánbusz munkavállalói? Online felmérés indul az autóbusz-vezetők körében

2024. április 10.

Április 10. és május 3. között online felmérést tart több mint tízezer autóbusz-vezető munkavállalója körében a Volánbusz. Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatója arra kíváncsi, hogy milyennek látják a közlekedési kultúra színvonalát és a közlekedésbiztonságot a hazai utakon naponta közlekedő autóbusz-vezetők.

A Volánbusznál jelenleg több mint tízezer autóbusz-vezető dolgozik, akik naponta róják Magyarország útjait. Országos szolgáltatóként a Volánbusz évente mintegy 17,5 millió járatot indít, az autóbuszok által megtett hasznos kilométer-teljesítmény pedig meghaladja a 400 millió kilométert. A „volános” autóbusz-vezetők 2741 helyközi és 733 helyi vonalon összesen 3147 települést szolgálnak ki, a 6 ezer autóbusznak köszönhetően a Volánbusz Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatójának számít. Így a Volánbusz autóbusz-vezetőinél hitelesebb forrást aligha találni, ha arra a kérdésre szeretnénk valódi választ kapni: milyen ma a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra színvonala hazánkban.

A közlekedési kultúra napjához kapcsolódva – amelyet a Közlekedéstudományi Egyesület idén 10. alkalommal szervez meg – a Volánbusz április 10. és május 3. között online felmérést tart autóbusz-vezetői körében. A Volánbusz többek között arra kíváncsi, hogy a munkavállalói szerint mi ma a legégetőbb közlekedési probléma a hazai utakon, milyen gyakran találkoznak közlekedési szabálytalanságokkal, s mi jelenti szerintük a legnagyobb közlekedési veszélyt az autóbuszos közösségi közlekedésre nézve.

A kérdőív kitöltése után a válaszokat összesítik, s kiértékelésük után a legfontosabb megállapításokat a közlekedési kultúra napján, 2024. május 11-én nyilvánosságra hozzák. 

 

Volánbusz Zrt.