Navigáció átugrása

Ne dőljünk be: ismét adathalászok élnek vissza a Volánbusz nevével!

2024. június 14.

A Volánbusz nevében csalók ismét utazási kedvezményeket kínálnak a közösségi médiában. A legjellemzőbb csalási kísérletben hamis utazási kártyát népszerűsítenek 699 Ft értékben, amely ingyenes utazási lehetőséget biztosít. Legyen óvatos mindenki: ezekkel a módszerekkel a csalók a felhasználók személyes adatait és pénzét próbálják megszerezni a közösségi platformokon keresztül!

Csalók élnek vissza a Volánbusz nevével

Egyre több olyan bejelentés érkezik a Volánbuszhoz, amelyekben az utasok csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményekről érdeklődnek. A társaság hivatalos oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook- és Instagram-profilokon a csalók például a Volánbusz századik születésnapjára hivatkozva kínálnak bónusz utazási kártyát átutalásos fizetés ellenében, régi és igénytelenül megszerkesztett képek megosztásával, magyartalan mondatok használatával. Az online csalók a busztársaság – gyakran korábbi, már nem is használatos – védjegyét, logóját alkalmazva igyekeznek adatokat gyűjteni és visszaélni velük.

A Volánbusz hivatalos honlapja a https://www.volanbusz.hu URL-címen érhető el. Minden más esetben, amikor egy weboldal vagy hirdetés címe és/vagy megjelenése megtévesztően hasonlít a hivatalos honlapéra, vagy nem a https://www.volanbusz.hu címen keresztül buzdít vásárlásra, nagy valószínűséggel csalással állunk szemben. Fontos nyomatékosan kiemelnünk, hogy a Volánbusz továbbra sem hirdet ingyenes utazásokat vagy egyéb kedvezményeket biztosító kártyákat. A csalások megelőzése érdekében javasoljuk a https://www.volanbusz.hu oldalon ellenőrizni a társaságunk által nyújtott kedvezményeket. Amennyiben utasainkban kétség merül fel az interneten látott bármely kedvezménnyel kapcsolatosan, kérjük, keressék a nap 24 órájában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49-es, valamint a +36 (20/30/70) 499 4999-es számon érhető el.

Kérjük utasainkat, hogy minden esetben kellő körültekintéssel járjanak el, amennyiben személyes és/vagy banki adataikat kérik! Soha ne osszák meg ezen adataikat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizzék az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintanának, és ha gyanús tevékenységet tapasztalnak, azonnal értesítsék a hatóságokat! A leghatékonyabb módszer a visszaélések megfékezésére, ha a közösségi oldalakon jelentik az adott adathalász hirdetést.

A Volánbusz elítél minden olyan esetet, amely alkalmas az utasok megtévesztésére, ezért valamennyi esetben jogi útra tereli az ilyen jellegű ügyeket.

 

Volánbusz Zrt.