Navigáció átugrása

Érettségizők figyelmébe: jelentős változások az autóbusz-közlekedésben

2020. április 27.

A 2020. május 4-től érettségire utazó diákoknak fontos tudniuk: az iskolák március 16-i bezárása és a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése óta eltelt időszakban számos változás lépett életbe a Volánbusz járatainak közlekedésével kapcsolatban.

 

A járművezetők és az utasok egészségének megőrzése érdekében március 23-tól szünetel az első ajtós felszállás és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés a társaság által üzemeltetett autóbusz-járatokon. A jegyek és bérletek megváltására elővételben van lehetőség a Közlekedési Mobiljegy és a Simple applikációkon keresztül, a Volánbusz honlapján elérhető online értékesítési rendszerben (online jegyvásárlás és online bérletvásárlás), valamint személyesen az elővételi pénztárakban, az automatákból, vagy a nyitva tartó szerződéses partnereknél. A kialakult járványhelyzetre tekintettel a Volánbusz kéri, hogy az érettségizők lehetőség szerint elektronikus úton vásárolják meg jegyüket, bérletüket.

Az utazás tervezéséhez további fontos információ, hogy március 25-től valamennyi helyközi (elővárosi, regionális, országos) járat tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint indul, de az érettségi időszakban a Budapest környéki közlekedésben a tanítási időszakra vonatkozó menetrend lesz érvényben (információ: https://bkk.hu/menetrendek/). Helyi járatok esetenként a tanszünetes menetrenden felül további korlátozásokkal, vagy egyáltalán nem közlekednek. Az utasforgalom alakulását azonban folyamatosan figyelemmel kísérik, és ha a zsúfoltság elkerülése érdekében szükséges, plusz autóbuszokat indítanak. Előre tervezetten az alábbi járatok indulnak a tanítási szünetes járatokon felül.

A kedvezményes utazáshoz a társaság elfogadja a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat, valamint az eredeti aláírással és pecséttel nem rendelkező diákigazolványt helyettesítő igazolásokat is.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a diákok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

A társaság sok sikert kíván a vizsgákhoz minden érettségizőnek!

 

Volánbusz Zrt.