Navigáció átugrása

Az autóbusz-állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020. augusztus 21.

A Volánbusz arra kéri az autóbuszjáratain utazókat, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. A maszkhasználati kötelezettségről a társaság honlapjának koronavírus aloldalán, közösségimédia-felületein, valamint az autóbusz-állomásokon és autóbuszokon kihelyezett figyelemfelhívó plakátokon is tájékoztatja utasait.

 

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön (így az autóbuszokon is) kötelező a száj és az orr eltakarása. Erre az autóbusz-vezetők és az ellenőrök is felhívják az utasok figyelmét. Az elmúlt időszakban azonban egyre többen utaznak maszk nélkül, ezért a következő hét folyamán a nagyobb autóbusz-állomásokon a rendőrség is ellenőrzi a közegészségügyi előírások – például a maszkviselési kötelezettség – betartását.

A Volánbusz a járványügyi készültség ideje alatt is folyamatosan fertőtleníti autóbuszait, létesítményeit, és ellátja munkatársait a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. A veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időszakban csaknem 125 ezer liter felületfertőtlenítő szert, 60 ezer törlőkendőt, 320 ezer kesztyűt, 14,5 ezer védőszemüveget és több mint 1600 overallt biztosított munkatársai számára a fertőtlenítési feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 37 ezer litert helyezett ki munkavállalóinak a társaság, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig eddig több mint 293 ezret osztott ki. A Volánbusz emellett 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített állomásaira országszerte az utasok és a munkatársak higiénés biztonsága érdekében.

A vállalat az autóbusz-állomások és a járművek fokozott takarítása mellett ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát a fertőzés terjedése elleni védekezésben. A júniusban beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának rendszeres fertőtlenítéséről. Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt kezelnek, 20 nap alatt a teljes járműállomány sorra kerül.

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket, valamint minden esetben viseljék a járatokon a vonatkozó kormányrendeletben előírt, orrot és szájat eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt, és tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Együttműködésüket köszönjük!

 

A képen egy védőruhás szakember látható a fedélzeten.

A képen az autóbusz fertőtlenítése látható.

A képen szintén az autóbusz fertőtlenítése látható.

 

Volánbusz Zrt.