Navigáció átugrása

A nyári menetrend bevezetésével Paks és Németkér között új, ütemes menetrend biztosít egyenletes eljutást, és közelebb kerül a Balaton is

2021. június 15.

Június 16-tól több térségben fejleszti menetrendi kínálatát a Volánbusz. Paks és Németkér között új, ütemes menetrend biztosít egyenletes utazási lehetőségeket. A nyaralások tervezésénél hasznos információ lehet, hogy nagymértékben átalakul a Balaton térségében közlekedő autóbuszjáratok menetrendje, így az ország számos pontjáról könnyebben elérhetővé válik a tó a nyári időszakban.

2021. június 16-tól a Paks–Németkér–Cece útvonalon új, ütemes menetrendet vezet be a Volánbusz. A módosítás célja, hogy a társaság olyan szolgáltatást nyújtson Németkér és Paks között, amely a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget kínál a két település között, továbbá kedvezőbb autóbusz-csatlakozást biztosít Pakson Dunaújváros–Budapest, illetve Szekszárd–Pécs felé és felől, jellemzően 7-10 perces átszállási idővel.

Az új menetrendnek köszönhetően egyenletesebbé válik a kínálat, mivel az autóbuszok Paksról munkanapon délután 13:35 és 16:35 között 30 percenként, munkanapon kívüli időszakban pedig egyenletesen kétóránként, késő délután óránként indulnak.

Németkérről Paksra, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolához az intézmény oktatási rendjéhez illeszkedő, közvetlen járatokkal biztosított az eljutás.

A késő esti időszakban új járat indul Paksról, 23:17-kor, amely csatlakozást kínál a Budapestről 21:20-kor, Szekszárdól 22:20-kor induló utasoknak, egyetlen paksi átszállással biztosítva Budapestről, Dunaújvárosból, Dunafölvárról és Szekszárdról az eljutást a késő esti órákban Németkérre.

 

Új járatokkal a Balatonra nyáron

A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának előnyeit kihasználva ismét szintet lépett a vasúti és az autóbuszos közösségi közlekedés összehangolása, ennek köszönhetően a most bevezetendő nyári menetrenddel jelentősen javul a Balaton megközelíthetősége is. A legújabb lépcsőben a Volánbusz több új járatot indít hazánk kedvelt üdülőhelyéhez, meglévő kínálatát pedig több viszonylaton bővíti és a vasúti közlekedéshez igazítja, hogy ezzel is segítse a belföldi turizmus élénkítését.

Új járat indul Szekszárdról – Tolna, Dunaszentgyörgy, Paks, Németkér, Cece, Simontornya érintésével – Siófokra. Az autóbuszjárat a nyári tanszünetben, vagyis 2021. június 16. és augusztus 31. között naponta közlekedik. Az új járatnak köszönhetően Tolnáról és Paksról már közvetlenül, 1,5-2 óra alatt elérhetővé válik a Balaton fővárosa, Siófok.

A közösségi közlekedést választva az utasoknak nincs gondjuk vezetésre, biztonságosan utazhatnak, már úti céljuk megközelítése közben is kikapcsolódhatnak, pihenhetnek – ennek előnyeit a nyaralás tervezése közben is érdemes figyelembe venni. A részletekről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

Az utazások megtervezésében segítséget nyújt a www.menetrendek.hu, de az utasok a www.volanbusz.hu/hu/menetrendek oldalon is tájékozódhatnak.

A járványügyi korlátozások feloldásáig továbbra is kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport vonatain és autóbuszjáratain, valamint a zárt utasforgalmi területeken. A MÁV–Volán-csoport kéri utasait, hogy a menetjegyek gyors, sorban állás nélküli megvásárlása érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket. Az autóbuszjegyek és -bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, partnereinknél, valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban. Egyes települések helyi díjtermékei a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is elérhetők. A MÁV-START pénztáraiban a helyközi övezetes autóbuszbérletek, valamint a helyközi övezetes jegyek is megválthatók (120 km-ig), országszerte közel 300 helyszínen. Az állami tulajdonú közlekedési társaságok folyamatosan dolgoznak további értékesítési csatornák bevonásán.

 

A térképen az új menetrend autóbusz útvonalai láthatók.