Navigáció átugrása

Megújul és bővül a Volánbusz helyi közlekedési szolgáltatása Siófokon

2021. július 16.

2021. július 17-től megújul Siófok helyi buszközlekedése, első lépésben a főszezonban érvényes közlekedés alakul át. Az új menetrend kedvezőbb csatlakozást biztosít a vasúthoz és a helyközi autóbuszokhoz, így a siófoki helyi autóbuszos közlekedés valódi alternatívát jelent majd „a déli part fővárosában” és környékén.

Az új vonalhálózatban ütemesen közlekednek az autóbuszok, így valamennyi irányban könnyebben tervezhetők lesznek az átszállások és az utazások. Az új helyi menetrend a Budapest–Siófok–Keszthely/Nagykanizsa InterCity-járatokról és -járatokra egyaránt kedvezőbb csatlakozást biztosít.

A módosuló vonalhálózat és menetrend révén – főszezonban – a siófoki autóbusz-állomás és Balatonszéplak alsó, valamint a siófoki autóbusz-állomás és Siófok (Sóstó), kemping között a jelenlegihez képest kétszer olyan sűrűn, 30 percenként közlekednek az autóbuszok, a hét minden napján. Balatonszéplak és Sóstó felől is közvetlen járatok indulnak a Tesco és Kiliti felé, hétköznap 30, hétvégén és este 30-60 perces követéssel.

A nyári főszezonban kísérleti jelleggel a 7-es buszok hétvégi napokon is közlekedni fognak, így Töreki felől minden nap elérhető lesz Siófok belvárosa.

A part menti járatok ezentúl minden nap csatlakoznak majd a Budapest felől 0:38-kor érkező Bagolyvonathoz, így késő este és éjfél után is biztosított lesz az eljutás a helyi buszokkal.

Legutóbb 2021. június közepén – a vasúti nyári menetrenddel szinte egy időben – vezette be a közlekedési társaság a regionális és távolsági buszok menetrend-módosítását, a lépésnek köszönhetően jelentősen javult a környékbeli települések autóbusz-közlekedése és a part menti vasút elérése. A holnaptól érvényes, új, módosított menetrend életbelépésével a Volánbusz éves szinten közel 1,3 millió utasnak biztosít még kényelmesebb utazást a Balaton-parti városban.

További részletek a Volánbusz honlapján.

 

Volánbusz Zrt.