Navigáció átugrása

Március 15-i ünnepi forgalom a MÁV-Volán-csoport járatainál

2022. március 11.

A munkanap-áthelyezés és az ünnep miatt változik a vonatközlekedés rendje. A vonatok március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A négynapos hosszú hétvége miatt – főképp pénteken és kedden – jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 12-én a szokásos szabadnapi, viszont 13-án már a munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint járnak. Az áthelyezett munkanapon, március 26-án szombaton az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. További részletek a Volánbusz honlapján olvashatók.
A kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon!
 
A MÁV–Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően egyre több lehetőség áll rendelkezésre a jegyek és bérletek sorban állás nélküli, elektronikus úton történő megváltására. Az autóbuszjegyek és bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, partnereinél és weboldalán (jegyváltás, bérletváltás), valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban (helyközi menetjegy és távolsági kiegészítő jegy alkalmazásokban, illetve online történő vásárlásakor 5%-os kedvezmény vehető igénybe), egyes települések helyi díjtermékei pedig a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is elérhetők.
 
A MÁV applikációban már korábban kapható helyi bérletek megvásárolhatók a MÁV-START automatáin keresztül is a következő városokban: Székesfehérvár, Szolnok, Eger,  Nyíregyháza, Zalaegerszeg,  Nagykanizsa, Pápa, Békéscsaba, Siófok és Várpalota, Dunaharasztiban pedig az automatákból elérhető a Dunaharaszti zónabérlet. A MÁV-START pénztáraiban megválthatók a helyközi övezetes autóbuszbérletek, valamint a helyközi övezetes jegyek is 120 kilométerig, országszerte közel 300 helyszínen.
 
A teljes közlemény itt olvasható.