Navigáció átugrása

Credobus Econell 12 Next – ezúttal a fővárosi agglomerációban teszteli a Volánbusz a legújabb magyar gyártmányú autóbuszmodellt

2022. október 25.

A Volánbusz ismét a vadonatúj, magyar gyártmányú autóbuszmodellt, a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next típusú járművét teszteli, ezúttal Budapest, Veresegyház és Gödöllő térségében, 2022. október 24–28. között. A Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint közlekedő tesztautóbusz menetjeggyel vagy bérlettel vehető igénybe.

A Volánbusz célja nem csupán az utasok magas színvonalú kiszolgálása, hanem az is, hogy a hazai buszgyártás szereplőivel együttműködve, egy innovatív tudásközponttá alakulva segítse az új járműtípusok fejlesztését, hazai munkába állását és költséghatékony üzemeltetését. Ezért folyamatosan együttműködik a járműgyártókkal a korszerű, új autóbuszok tesztelésében. A társaság legutóbb szeptember 16-tól 21-ig tesztelte a Kravtex-Kühne Csoport új járműtípusát, a Credobus Econell 12 Next autóbuszt Győrben, amit augusztus 31-én a népligeti autóbusz-állomáson mutattak be először. Az autóbuszt most – október 24-e és 28-a között – a fővárosi agglomerációban, a 396-os, 397-es, 410-es és 412-es számú vonalakon próbálhatják ki a Volánbusz utasai és szakemberei.

A 43 ülő és 40 álló utas szállítására alkalmas járművön USB-töltők, ultraszéles utasinformációs monitor, full-LED világítás és nagyteljesítményű, antivirális klíma szolgálja az utasok kényelmét és egészségét, amely csökkenti többek között a koronavírussal való megfertőződés kockázatát is. Az ultrakönnyű, dízelüzemű Credobus Econell 12 Next saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb, ezért más buszokhoz képest évente több mint 4.000 literrel kevesebb üzemanyagot igényel és mintegy 10 tonna CO2-kibocsátástól mentesíti a légkört.

A Volánbusz közel hatezer darabos járműállományának több mint egyharmada a Kravtex megbízható, korszerű autóbuszaiból áll. A társaság örömmel teszteli a hazai járműgyártó legújabb technológiai fejlesztéseit, és reméli, hogy a jövőben további Credobusokkal bővítheti állományát.

 

A képen az új autóbusz látható.

Volánbusz Zrt.