Navigáció átugrása

Februárban indult a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása – a vonatokat autóbuszok pótolják

2022. január 17.

ENG Click here for english version

2022. február 1-jén elkezdődött a 150-es Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása a Délegyháza és Kelebia közötti szakasz lezárásával.

Az S25-ös, G25-ös és Z25-ös vonatok csak Budapest-Keleti és Délegyháza között közlekednek 2022. május 1-jéig.

A további szakaszon a vonatokat (május 1-jéig) autóbuszjáratok pótolják: a vonatpótló autóbuszok mellett a Volánbusz helyközi menetrend-szerinti autóbuszai közlekednek.

2022. május 1-jétől a Volánbusz autóbuszai pótolják a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia (150-es) vasútvonal elővárosi szakaszát is.
Részletes információ az előváros autóbuszos közlekedéséről itt érhető el.


Utazása megtervezéshez javasoljuk a menetrendek.hu vagy a Google térkép utazástervezőjét.

Az alábbiakban bemutatjuk a vasútvonal pótlásának rendjét: eljutási lehetőségeket és a jegyvásárlás menetét.

Kattintson a címekre az adott részhez ugráshoz

Térkép a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonatpótláshoz kapcsolódó autóbuszos közlekedésről

 

Vonatpótló autóbuszok

Az S25, S25, Z25 és S250-es vonatpótló autóbuszok 2022. május 1-jétől nem közlekednek. Helyettük a Volánbusz helyközi járataival lehet utazni.

A vonatpótló autóbuszok esetében a MÁV-Start díjszabása érvényes. Ezek vonatjegyekkel és vasúti bérletekkel vehetők igénybe, amelyek a megszokott módon, a vasúti pénztárakban, jegyautomatákban, vagy ezek hiányában (illetve a pénztár zárva tartása idején) a jegyvizsgálónál vásárolhatók, vagy az interneten, a MÁV appban válthatók meg. A vonatpótló autóbuszok megállóhelyeiről és menetrendjéről a MÁV-Start a honlapon és a kihelyezett vágányzári hirdetményei útján ad tájékoztatást.

Vonatpótlók autóbuszok az alábbi útvonalakon közlekednek:

 • S25, G25, Z25
  Délegyháza–Kunszentmiklós
  Délegyházán az S25-ös, G25-ös vagy Z25-ös jelzésű vonatokhoz csatlakozással, Kiskunlacházán és Dömsödön át Kunszentmiklós, Kálvin tér autóbusz-megállóhelyig közlekednek.
 • S250
  Kecskemét–Kiskunhalas (–Kelebia) 

  Jellemzően kétóránként közlekednek, Kecskeméten a Szeged–Budapest IC vonatokhoz csatlakoznak
  Délelőtt és délután 1-1 járatpár Kelebiáig közlekedik

További részletek a vonatok és a vonatpótló autóbuszok közlekedéséről a MÁV honlapján találhatók: mav.hu/150

vissza a lap tetejére

 

Helyközi autóbuszjáratok

A vasútvonal bizonyos szakaszain a vonatok helyett nem vonatpótló buszok, hanem a Volánbusz menetrend-szerinti, helyközi autóbuszai közlekednek a felújítás ideje alatt. Ezeken az autóbuszjáratokon a Volánbusz helyközi díjszabása érvényes.

Új vonalak Budapest és Kiskunhalas között:

Az autóbuszok ütemes menetrend szerint, Budapest és Kunszentmiklós között óránként, Budapest és Kiskunhalas között kétóránként közlekednek: Népligetből minden páros óra:05-kor 653-as járat indul jellemzően Kunszentmiklósra, minden páratlan óra:05-kor pedig 1115-ös járat indul Kiskunhalasra. (A hajnali első 653-as járat a Népligetből egészen Kiskunhalasig közlekedik.)

Az 1115-ös vonalon, Budapestről vagy Budapestre történő utazás esetén javasoljuk, hogy menetjegyét elővételben vásárolja meg.
Ehhez figyelmébe ajánljuk az internetes jegyvásárlási lehetőséget.

Kiskunhalas és Kelebia között:

Egyéb vonalak, melyek érintettek még:

 

 

vissza a lap tetejére

 
Hol vásárolható menetjegy és bérlet a Volánbusz járataira?

 • applikációban menetjegy és bérlet
  információ: https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/mobiljegy
  Az applikációban vásárolt bérletekhez bérletigazolvány kiváltása szükséges, amit a Volánbusz pénztáraiban lehet beszerezni.
   
 • a járművezetőnél menetjegy
  Az autóbuszokon a vásárlás csak készpénzzel lehetséges.
  Kérjük, hogy gondoskodjanak a menetjegy vásárlásához megfelelő címletű pénzről, mert az autóbuszvezető pénzváltásra, nagycímletű pénzből visszaadásra nem köteles.
  A járművezetőnél bérlet nem kapható.

vissza a lap tetejére

 
További tudnivalók az autóbusz-menetjegyek és bérletek vásárlásához

Azon menetjegyek, melyeken a pontos indulási idő, vonal és járatszám is szerepel, kizárólag a rajtuk szereplő időpontban induló autóbuszon használhatók fel utazásra

A február előtt megváltott vasúti bérletek elfogadása az autóbuszokon

A 2022. január 31-ével bezárólag megváltott vasúti bérletek - érvényességi idejük végéig – a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadásra kerülnek.

A vasútvonal mentén továbbra is értékesített vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

A Volánbusz által értékesített autóbuszbérletek a Délegyháza – Kunszentmiklós és a Kiskőrös – Kiskunhalas – Kelebia között közlekedő vonatpótló autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadásra kerülnek.

A Budapest-Keleti - Délegyháza vasútvonal szakaszról Kiskunlacházára, Dömsödre (Apajra) és Kunszentmiklós-Tass állomásokra megváltott vasúti bérletek a 653-as és 1115-ös autóbuszvonalakon közlekedő autóbuszjáratokon is, hasonló viszonylatban történő utazás céljából elfogadásra kerülnek.

  Menetjegyvásárlás átszállásos utazás esetén:

Eltérően a vonatjegyektől – melyek esetében a vasúthálózaton belül bármely két vasútállomás közötti útvonalra (viszonylatra) lehet vásárolni, mely útvonalon több vonattal, átszállással is lehet utazni – az autóbuszok esetében menetjegyet egy konkrét járat két megállója közötti útvonalára lehet váltani. A menetjegy átszállásra nem jogosít. Tehát, két autóbusz-megálló közötti utazás esetén, ha át kell szállni, akkor mindkét szakaszra külön jegyet kell vásárolni: a kiindulópont megállójától az átszállóhelyig, illetve az átszállóhelytől a célmegállóig kell megvásárolni a jegyet.

Ha az úticélunk eléréséhez vonattal/vonatpótló busszal és helyközi busszal, átszállással kell utazni, akkor a vasúti szakasz kezdő- és célállomása között (vonat-busz átszállóhelyre) vonatjegyet kell váltani, a helyközi buszos szakaszra pedig értelemszerűen autóbusz-menetjegyet.

Bérletek esetében az azon feltüntetett útvonalon (viszonylaton) belül, a jelölt átszállóhelyen  átszállással is tudunk utazni.

Amennyiben két megállóhely között – a buszok útirányától függően – több útvonalon is lehetséges az utazás, úgy fontos tudni, hogy a magasabb km övezetbe eső bérletek használhatók azonos viszonylaton a rövidebb útvonalon közlekedő járatokon is, azonban a rövidebb km övezetre érvényes bérletek a hosszabb útvonalon közlekedő járatokon alapvetően nem használhatók fel.

A nyomdai kiállítású, valamint az ún. övezetes (viszonylatot gépileg nem tartalmazó) bérletek esetében a teljesárú bérlet használatához fényképpel ellátott bérletigazolvány, a kiemelten kedvezményes bérletek használatához diákok esetében érvényes diákigazolvány mellett viszonylatigazolás is szükséges, melyet az utas Volánbusz pénztárakban tud kiváltani.

  Kezdő- és célmegállók:

A helyközi autóbuszjáratok egy-egy településen több megállóhelyen is megállhatnak. Mivel az autóbusz-menetjegyek és bérletek ára is a megtett távolságtól függ, ezért meg kell határozni, hogy pontosan melyik megállótól melyik megállóig kívánunk utazni: ez rákerül a bérletre, vagy menetjegyre.
Az autóbuszvonalak menetrendjei elérhetők a Volánbusz honlapján, illetve utazását a menetrendek.hu oldalon vagy a Google térképén is megtervezheti; ezek segítségével könnyű meghatározni az adott szakasz kezdő- és végpontját.

  Elővételes vásárlás:

a bérletek és menetjegyek maximum 30 nappal előre vásárolhatók meg.
A bérletek csak elővételben vásárolhatók, az autóbuszok fedélzetén nem.

  Számla kiállítása

Csak a vásárlással egyidejűleg lehetséges. Kedvezményes menetjegyről és bérletről történő számla kiállítása kizárólag természetes személy, nevelési-oktatási intézmény és nevelési-oktatási intézmény fenntartójának számlázási címére lehetséges. Nevelési-oktatási intézmény vagy annak fenntartója esetében a számla csakis a vele jogviszonyban álló gyermekek, tanulók utaztatása céljából megvásárolt kedvezményes utazási igazolványok után állítható ki, ezért erről a vevőnek minden egyes számla igénylésekor a Volánbusz Zrt. formanyomtatványán nyilatkoznia szükséges. https://www.volanbusz.hu/uploadfiles/58_nyilatkozat.pdf

Jegyek, bérletek visszaváltása

az elővételben megváltott termékek visszaváltása a fel nem használt menet- és bérletjegy ellenében történnet, a Volánbusz Üzletszabályzata szerinti feltételekkel, kezelési költség felszámítása mellett, a vásárlás helyszínén, ahol a vonatkozó kérelmet is szükséges kitölteni.

vissza a lap tetejére

Utazás a Volánbusz helyközi járatain

Felszállás az autóbuszra

  Az autóbuszokra a felszállás alapvetően az első ajtónál történik. Először azok az utasok szállhatnak fel, akik az adott járatra előreváltott menetjeggyel rendelkeznek, majd azok, akik bérlettel, végül azok, akik a fedélzeten vásárolnak menetjegyet, szabad kapacitás esetén.

Az autóbuszra történő felszálláskor a menetjegyet vagy bérletet, valamint kedvezményes termék esetén a kedvezmény igazolására jogosító dokumentumot is be kell mutatni a járművezetőnek.

Kérjük, hogy felszálláskor lehetőség szerint hátul foglaljanak helyet.

 

  Csomaggal, bőrönddel történő utazás

A távolsági (országos, interregionális) autóbuszok esetén a nagyobb csomagokat, bőröndöket az utastér alatti csomagtartóban kell elhelyezni, melyben a járművezető segítséget nyújt.

 

Leszállás

Az autóbuszok az adott járat menetrendjében feltüntetett megállókban állnak meg abban az esetben, ha van felszálló utas, illetve ha a leszállást a leszállásjelző nyomógomb megnyomásával, vagy a járművezetőnek szóban jelezve idejében jelezték.
Leszálláshoz kérjük, hogy használja a hátsó ajtót.

vissza a lap tetejére

 

 

Utazási alternatívák településenként, a vasútvonal felújítása idején

vissza a lap tetejére

 

Kelebia

A településre elsősorban a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai biztosítják az eljutási lehetőségeket, melynek érdekében a térségben közlekedő járataink számát jelentősen bővítjük és új ütemes menetrendet vezetünk be.

 • Ennek köszönhetően Kelebia, Vasútállomás és Kiskunhalas, Vasútállomás között óránként indulnak autóbuszjáratok, melyek a belvárosi kapcsolat biztosítása érdekében Kiskunhalas, Autóbusz-állomás érintésével közlekednek, továbbá valamennyi útba eső autóbusz-megállóhelyen megállnak.
 • A járatok Kiskunhalas, Vasútállomásról minden óra:35 perckor indulnak és oda minden óra:20 perckor érkeznek meg. A Kiskunhalasról páros órákban induló járatok betérnek Tompa vasúti megállóhelyhez, valamint a délelőtti és késő esti időszakban Balotaszállásra és Kisszállásra is, míg a páratlan órákban induló járatok jellemzően Balotaszállás és Kisszállás érintésével közlekednek. A Kelebiáról páros órákban induló járatok betérnek Tompa vasúti megállóhelyhez, valamint a kora reggeli és késő esti időszakban Kisszállásra és Balotaszállásra is, míg a páratlan órákban induló járatok jellemzően Kisszállás és Balotaszállás érintésével közlekednek.
 • Az autóbuszjáratok a kelebiai és kiskunhalasi vasútállomások közötti távolságot jellemzően 60-70 perc alatt teszik meg, míg Kiskunhalas autóbusz állomástól 5 perccel rövidebb a menetidő.
 • Az óránkénti autóbuszjáratokon felül, csúcsidőszakokban 45 perces legrövidebb menetidővel további gyorsabb autóbuszjáratok is indulnak, melyeknek köszönhetően munkanapokon reggel Kiskunhalas, délután pedig Kelebia irányába akár 15-30 percenként is biztosított az eljutás.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi autóbuszos díjszabás érvényes, melyben Kiskunhalas, Vasútállomásig is a Kiskunhalas, Autóbusz-állomásig érvényes rövidebb tarifát alkalmazzuk.

Az autóbuszjáratok Kiskunhalas vasútállomásán kétóránként csatlakozást biztosítanak az onnan Kiskunfélegyházán át Kecskemétre induló Interrégió vonatokhoz, a Soltvadkert – Kiskőrös – Szabadszállás – Kunszentmiklóson át Budapest-Népligetbe közlekedő új menetrend szerinti autóbuszjáratokhoz, valamint a vasúti díjszabással igénybe vehető Kiskunhalas, Vasútállomás – Soltvadkert – Kiskőrös – Kecskemét vasútállomás viszonylatban közlekedő, Budapest-Nyugati pályaudvar felé InterCity csatlakozást biztosító vonatpótló autóbuszjáratokhoz is. Utóbbiak közül napi 2 járatpár a fővárosi kapcsolat biztosítása érdekében Tompa érintésével Kelebia vasútállomásig közlekedik (a községben csak a vasútállomásnál áll meg), melyek közül a délutáni járatok egyúttal átszállási lehetőséget is biztosítanak Szabadka felé.

A Kelebiára értékesített vasúti bérleteket a Kelebia – Kiskunhalas - Kiskőrös viszonylaton közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratokon is elfogadjuk azonos települések közötti utazás céljából. A vonatpótló autóbuszjáratokon pedig Kelebia – Kiskunhalas – Kiskőrös között a Volánbusz által értékesített autóbusz bérletek kerülnek elfogadásra a bértelen feltüntetett települések közötti utazásra.

vissza a lap tetejére

Tompa

Tompára elsősorban a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai biztosítják az eljutási lehetőségeket, melynek érdekében a térségben közlekedő járataink számát jelentősen bővítjük és új ütemes menetrendet vezetünk be. 

 • Ennek köszönhetően Kelebia, Vasútállomás és Kiskunhalas, Vasútállomás között Tompán keresztül óránként indulnak autóbuszjáratok, melyek a belvárosi kapcsolat biztosítása érdekében Kiskunhalas, Autóbusz-állomás érintésével közlekednek, továbbá valamennyi útba eső autóbusz-megállóhelyen megállnak.
 • A járatok Tompán belül a helyközi autóbuszjáratok esetében már megszokott útvonalon, az Autóbusz-váróterem, a Posta és a Táncsics utcai megállóhelyek érintésével közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas, Vasútállomásról minden óra:35 perckor indulnak és oda minden óra:20 perckor érkeznek meg. A Kiskunhalasról páros órákban induló járatok betérnek Tompa vasúti megállóhelyhez, valamint a délelőtti és késő esti időszakban Balotaszállásra és Kisszállásra is, a páratlan órákban induló járatok pedig jellemzően Balotaszállás és Kisszállás érintésével közlekednek. A Tompáról páros órákban induló járatok betérnek Tompa vasúti megállóhelyhez, valamint a kora reggeli és késő esti időszakban Kisszállásra és Balotaszállásra is, míg a páratlan órákban induló járatok jellemzően Kisszállás és Balotaszállás érintésével közlekednek.
 • Az autóbuszjáratok a kiskunhalasi vasútállomásról 55-65 perc, az autóbusz állomásról pedig 5 perccel rövidebb idő alatt érnek Tompa, Autóbusz-váróteremhez.
 • Az óránkénti autóbuszjáratokon felül csúcsidőszakokban 35 perces legrövidebb menetidővel további gyorsabb autóbuszjáratok indulnak, melyeknek köszönhetően munkanapokon reggel Kiskunhalas, délután pedig Tompa irányába akár 15-30 percenként is biztosított az eljutás.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes, melyben Kiskunhalas, Vasútállomásig is a Kiskunhalas, Autóbusz-állomásig érvényes rövidebb tarifát alkalmazzuk.

A fenti autóbuszjáratok Kiskunhalas vasútállomásán csatlakozást biztosítanak az onnan Kiskunfélegyházán át Kecskemétre induló Interrégió vonatokhoz, a Soltvadkert – Kiskőrös – Szabadszállás – Kunszentmiklóson át Budapest-Népligetbe közlekedő új menetrend szerinti autóbuszjáratokhoz, valamint a vasúti díjszabással igénybe vehető Kiskunhalas vasútállomás – Soltvadkert – Kiskőrös – Kecskemét vasútállomás viszonylatban közlekedő, Budapest-Nyugati pályaudvar felé InterCity csatlakozást biztosító vonatpótló autóbuszjáratokhoz is. Utóbbiak közül napi 2 járatpár Tompa, autóbusz váróterem érintésével egészen Kelebiáig közlekedik, melyek közül a délutáni járatok egyúttal átszállási lehetőséget is biztosítanak Szabadka felé.

A Tompára értékesített vasúti bérleteket a Kelebia – Kiskunhalas - Kiskőrös viszonylaton közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratokon is elfogadjuk azonos települések közötti utazás céljából. A vonatpótló autóbuszjáratokon pedig Kelebia – Kiskunhalas – Kiskőrös között a Volánbusz által értékesített autóbusz bérletek kerülnek elfogadásra a bértelen feltüntetett települések közötti utazásra.

vissza a lap tetejére

Kisszállás

Kisszállásra a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai biztosítják az eljutási lehetőségeket, melynek érdekében a térségben közlekedő járataink számát jelentősen bővítjük és új ütemes menetrendet vezetünk be.

 • Ennek köszönhetően Kelebia, Vasútállomás és Kiskunhalas, Vasútállomás között óránként indulnak autóbuszjáratok, melyek a belvárosi kapcsolat biztosítása érdekében Kiskunhalas, Autóbusz-állomás érintésével közlekednek, továbbá valamennyi útba eső autóbusz-megállóhelyen megállnak.
 • A járatok Kisszállás vasútállomásához nem térnek be, ahhoz legközelebb a Kisszállás, Körforgalom nevű megállóhelyen állnak meg.
 • A járatok a kiskunhalasi vasútállomásról minden óra:35 perckor indulnak és oda minden óra:20 perckor érkeznek meg. A Kiskunhalasról páratlan órákban induló járatok jellemzően egész nap Balotaszállás és Kisszállás, Autóbusz-váróterem érintésével közlekednek, míg a páros órákban induló járatok a két településre a délelőtti és a késő esti időszakokban térnek be. Kisszállás, Autóbusz-váróteremtől Kiskunhalasra jellemzően minden páratlan óra:40 perckor, kétóránként indulnak autóbuszjáratok, melyek Balotaszállás érintésével közlekednek.
 • Csúcsidőszakokban Kiskunhalas – Tompa - Kelebia között Kisszállás, Autóbusz-váróterem érintésével további autóbuszjáratok is indulnak, melyeket a Kiskunhalas – Kisszállás – Mélykút - Bácsalmás útvonalon közlekedő autóbuszjáratok egészítenek ki. Mindezek eredményeként Kiskunhalasról Kisszállásra napközben óránként, a délutáni csúcsidőszakban félóránként, Kisszállásról Kiskunhalasra reggel 20-40 percenként, délelőtt óránként, délután és este pedig 2 óránként biztosított az eljutás.
 • Az autóbuszjáratok a kiskunhalasi vasútállomásról 35-40 perc, az autóbusz állomásról pedig 5 perccel rövidebb idő alatt érnek Kisszállás, Autóbusz-váróteremhez.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes, melyben Kiskunhalas, Vasútállomásig is a Kiskunhalas, Autóbusz-állomásig érvényes rövidebb tarifát alkalmazzuk.

A fenti autóbuszjáratok Kiskunhalas vasútállomásán csatlakozást biztosítanak az onnan Kiskunfélegyházán át Kecskemétre induló Interrégió vonatokhoz, a Soltvadkert – Kiskőrös – Szabadszállás – Kunszentmiklóson át Budapest-Népligetbe közlekedő új menetrend szerinti autóbuszjáratokhoz, valamint a vasúti díjszabással igénybe vehető Kiskunhalas, Vasútállomás - Soltvadkert – Kiskőrös – Kecskemét, Vasútállomás viszonylatban közlekedő vonatpótló autóbuszjáratokhoz is.

vissza a lap tetejére

Balotaszállás

A településre a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai biztosítják az eljutási lehetőségeket, melynek érdekében a térségben közlekedő járataink számát jelentősen bővítjük és új ütemes menetrendet vezetünk be. 

 • Kelebia, Vasútállomás és Kiskunhalas, Vasútállomás között óránként indulnak autóbuszjáratok, melyek a belvárosi kapcsolat biztosítása érdekében Kiskunhalas, Autóbusz-állomás érintésével közlekednek, továbbá valamennyi útba eső autóbusz megállóhelyen megállnak.
 • A járatok Balotaszállás vasútállomás helyett Balotaszállás, Autóbusz-váróterem megállóhelyet érintik.
 • A járatok a kiskunhalasi vasútállomásról minden óra:35 perckor indulnak és oda minden óra:20 perckor érkeznek meg. A Kiskunhalasról páratlan órákban induló járatok jellemzően egész nap Balotaszállás és Kisszállás érintésével közlekednek, míg a páros órákban induló járatok a két településre a délelőtti és a késő esti időszakokban térnek be.
 • Csúcsidőszakokban Kiskunhalas – Kelebia és Kiskunhalas – Tompa között Balotaszállás érintésével további autóbuszjáratok is indulnak, melyeket a Kiskunhalas – Balotaszállás- Kisszállás – Mélykút – Bácsalmás és a Kiskunhalas – Balotaszállás – Pusztamérges – Szeged viszonylatban közlekedő autóbuszjáratok a jelenlegihez hasonló időfekvésükben egészítenek ki. Mindezek eredményeként Kiskunhalasról Balotaszállásra napközben óránként, a délutáni csúcsidőszakban félóránként indulnak autóbuszjáratok. Balotaszállás, Autóbusz-váróteremtől Kiskunhalasra reggel 20-40 percenként, napközben pedig óránként, minden óra:58 perckor indulnak autóbuszjáratok.
 • Az autóbuszjáratok a kiskunhalasi vasútállomásról 20-22 perc, az autóbusz állomásról pedig 5 perccel rövidebb idő alatt érnek Balotaszállásra.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes, melyben Kiskunhalas, Vasútállomásig is a Kiskunhalas, Autóbusz-állomásig érvényes rövidebb tarifát alkalmazzuk.

A fenti autóbuszjáratok Kiskunhalas vasútállomásán csatlakozást biztosítanak az onnan Kiskunfélegyházán át Kecskemétre induló Interrégió vonatokhoz, a Soltvadkert - Kiskőrös – Szabadszállás – Kunszentmiklóson át Budapest-Népligetbe közlekedő új menetrend szerinti autóbuszjáratokhoz, valamint a vasúti díjszabással igénybe vehető Kiskunhalas, vasútállomás - Soltvadkert – Kiskőrös – Kecskemét, Vasútállomás viszonyaltban közlekedő vonatpótlóautó buszjáratokhoz is.

vissza a lap tetejére

Kiskunhalas

A város kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

Kiskunhalas, Vasútállomásról Pirtón, Soltvadkerten és Kiskőrösön át Kecskemét, Vasútállomásáig közlekedő, vasúti tarifával igénybe vehető vonatpótló autóbuszjáratok indulnak, melyek Kecskeméten a Főváros irányába, a Szeged - Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő InterCity vonatokhoz biztosítanak csatlakozást.

 • A járatok Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kecskeméten a vasútállomásoknál, Pirtón és Soltvadkerten pedig a települések központjaiban állnak meg.
 • A járatok jellemzően kétóránként közlekednek: Kiskunhalas, vasútállomásról minden páros óra:48 perckor indulnak, Kecskemétről pedig minden páratlan óra:10 perckor érkeznek.
 • A járatok közül napi 2 pár egészen Tompán át Kelebia, Vasútállomásig közlekedik, ahol a délutáni járatok átszállási lehetőséget biztosítanak Szabadka felé.
 • A járatok menetideje Kiskunhalas és Kecskemét között 1 óra 50 perc, Kecskemét vasútállomáson pedig irányonként 10 perc áll rendelkezésre az InterCity vonatokra történő átszállásra. Mindezek eredményeként Kiskunhalas vasútállomás és Budapest-Nyugati pályaudvar között 3 óra 17-19 perc alatt biztosított az eljutás.

A Kiskunhalastól északra fekvő településekkel a Kiskunhalas, Autóbusz-állomásról induló és a vasútállomást is érintő, Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza útvonalon át Budapest-Népligetbe közlekedő új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok biztosítják a kapcsolatot.

 • A járatok Kiskunhalason a Gimnázium és a Széchenyi téri üzletsor megállóhelyeken is megállnak, továbbá Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklósón pedig a vasútállomások helyett csak a települések központjait érintik.
 • Az autóbuszjáratok kétóránként közlekednek: Kiskunhalas, autóbusz állomásról jellemzően minden páratlan óra:30 perckor, a vasútállomástól pedig 7 perccel később indulnak. Budapest felől a vasútállomáshoz minden páros óra:23 perckor, az autóbusz állomáshoz pedig páros óra:30 perckor érkeznek.
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor érkezik meg, míg Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a Kiskunhalas – Kunszentmiklós – Budapest vonalon összesen 10 új járatpár közlekedik, melyek Kunszentmiklós, Kálvin téren csatlakozást biztosítanak a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!
 • Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Kiskunhalasról Pirtó, Soltvadkert, Kiskőrös, Csengőd, Soltszentimre és Szabadszállás településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

A Kiskunhalas és Kelebia közötti településekkel a kapcsolatot a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják, melynek érdekében a térségben közlekedő járataink számát jelentősen bővítjük és új, ütemes menetrendet vezetünk be.

 • Kiskunhalas, Vasútállomás és Kelebia vasútállomás között Kiskunhalas, Autóbusz-állomás és Tompa, Autóbusz-váróterem érintésével óránként indulnak autóbuszjáratok, melyek Kiskunhalason belül a Gimnáziumnál, illetve a helyiközi autóbuszjáratok esetétben már megszokott további megállóhelyeken is megállnak.
 • Az autóbuszjáratok Balotaszálláson és Kisszálláson a vasútállomások helyett a települések központjaiban állnak meg, Tompa vasúti megállóhelyhez pedig kétóránként térnek be.
 • A Kiskunhalasról Balotaszálláson át Pusztamérges és Szeged, valamint Kisszálláson át Mélykút és Bácsalmás irányba közlekedő autóbuszjáratok a korábban megszokotthoz hasonló időfekvésben továbbra is közlekednek.
 • A fentiek eredményeként Balotaszállás, Kisszállás, Tompa és Kelebia településekre szinte egész nap óránként biztosítunk eljutást. A járatok Kiskunhalas, vasútállomásról minden óra:35 perckor indulnak, és oda minden óra:20 perckor érkeznek.
 • Munkanapokon reggel Kiskunhalas, délután pedig Tompa és Kelebia felé további autóbuszjáratok indulnak, melyeknek köszönhetően a legforgalmasabb csúcsidőszakokban félóránkénti, vagy még annál is sűrűbb kiszolgálást biztosítunk.

Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Megjegyezzük, hogy a Kelebia - Kiskunhalas - Kiskőrös szakaszon bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek. Továbbá a Volánbusz által a Kiskőrös – Kiskunhalas – Kelebia közötti bármely viszonylatban értékesített autóbusz bérletek azonos települések közötti utazás esetén a vonatpótló autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

vissza a lap tetejére

Pirtó

A település kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

Kiskunhalas vasútállomásról Pirtón, Soltvadkerten és Kiskőrösön át Kecskemét vasútállomásáig közlekedő, vasúti tarifával igénybe vehető vonatpótló autóbuszjáratok indulnak, melyek Kecskeméten a Főváros irányába, a Szeged - Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő InterCity vonatokhoz biztosítanak csatlakozást.

 • A járatok csak Pirtó, községháza megállóhelyen állnak meg, míg Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kecskeméten a vasútállomásokat érintik, Soltvadkerten pedig a település központjában állnak meg.
 • A járatok jellemzően kétóránként közlekednek: Pirtó községházától Kecskemét felé minden páratlan óra:04 perckor, Kiskunhalas irányába pedig minden páros óra:54 perckor indulnak.
 • A járatok közül napi 2 pár Tompán át Kelebia, Vasútállomásig közlekedik, ahol a délutáni járatok átszállási lehetőséget biztosítanak Szabadka felé.
 • A járatok menetideje Pirtó és Kecskemét között 1 óra 34 perc, Kecskemét vasútállomáson pedig irányonként 10 perc áll rendelkezésre az InterCity vonatokra történő átszállásra. Mindezek eredményeként Pirtó és Budapest-Nyugati pályaudvar között 3 óra 1–3 perc alatt biztosított az eljutás.

A vonatpótló autóbuszjáratokon túl Kiskunhalas, autóbusz állomásról – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza útvonalon Budapest-Népligetbe közlekedő új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Pirtó vasútállomás helyett Pirtó, Patkó tó, Pirtói szőlők vasútállomás helyett pedig Pirtó, községháza autóbusz megállóhelyeken állnak meg. A járatok Soltvadkerten a Bocskai utca és az autóbusz váróterem, Kiskőrösön a városháza és a vasútállomás megállóhelyeken állnak meg, Kiskunhalason pedig a Széchenyi téri üzletsor és a Gimnázium megállóhelyeket is érintik. Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklósón a járatok a vasútállomások helyett csak a települések központjaiban lévő megállóhelyeket érintik.
 • A járatok jellemzően kétóránként közlekednek: Pirtó, községházától Kiskőrös és Budapest irányába minden páratlan óra:52 perckor, Kiskunhalas felé pedig minden páros óra:08 perckor indulnak.
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskunhalas, vasútállomásra pedig 6:23-kor érkezik meg, míg Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a Kiskunhalas – Kunszentmiklós – Budapest viszonylatban összesen 10 új járatpár közlekedik.
 • A járatok Pirtó községházától Kiskunhalas, vasútállomására jellemzően 15 perc, az autóbusz állomására pedig 22 perc alatt érkeznek meg.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Pirtóról Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskőrös, Csengőd, Soltszentimre és Szabadszállás településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

Megjegyezzük, hogy a Kelebia - Kiskunhalas - Kiskőrös szakaszon bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek. Továbbá a Volánbusz által a Kiskőrös – Kiskunhalas – Kelebia közötti bármely viszonylatban értékesített autóbusz bérletek azonos települések közötti utazás esetén a vonatpótló autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

vissza a lap tetejére

Soltvadkert

A város kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

Kiskunhalas vasútállomásról Pirtón, Soltvadkerten és Kiskőrösön át Kecskemét vasútállomásáig közlekedő, vasúti tarifával igénybe vehető vonatpótló autóbuszjáratok indulnak, melyek Kecskeméten a Főváros irányába, a Szeged - Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő InterCity vonatokhoz biztosítanak csatlakozást.

 • A járatok Soltvadkert, autóbusz váróteremél állnak meg, míg Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kecskeméten a vasútállomásokat érintik, Pirtón pedig a település központjában állnak meg.
 • A járatok jellemzően kétóránként közlekednek: Soltvadkert, autóbusz váróteremtől Kecskemét felé minden páratlan óra:14 perckor, Kiskunhalas irányába pedig minden páros óra:44 perckor indulnak.
 • A járatok közül napi 2 pár Tompán át Kelebia, Vasútállomásig közlekedik, ahol a délutáni járatok átszállási lehetőséget biztosítanak Szabadka felé.
 • A járatok Soltvadkert Pirtó és Kecskemét között 1 óra 24 perc, Kecskemét vasútállomáson pedig irányonként 10 perc áll rendelkezésre az InterCity vonatokra történő átszállásra. Mindezek eredményeként Soltvadkert és Budapest-Nyugati pályaudvar között 2 óra 51-53 perc alatt biztosított az eljutás.

A vonatpótló autóbuszjáratokon felül Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Soltvadkert vasútállomás helyett a Bocskai utcánál és az autóbusz váróteremnél állnak meg. Pirtón, Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson a vasútállomások helyett csak a települések központjait érintik.
 • A járatok Soltvadkert, autóbusz váróteremtől a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:01 perckor, Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:59 perckor, kétóránként indulnak.
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskunhalas vasútállomásra pedig 6:23-kor érkezik meg, míg Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a Kiskunhalas – Kunszentmiklós – Budapest viszonylatban összesen 10 új járatpár közlekedik.
 • A járatok Soltvadkert, autóbusz váróteremtől Kiskunhalas, vasútállomására jellemzően 24 perc, az autóbusz állomására pedig 31 perc alatt érkeznek meg.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Soltvadkertről Pirtó, Kiskunhalas, Kiskőrös, Csengőd, Soltszentimre Fülöpszállás és Szabadszállás településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

Megjegyezzük, hogy a Kelebia - Kiskunhalas - Kiskőrös szakaszon bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek. Továbbá a Volánbusz által a Kiskőrös – Kiskunhalas – Kelebia közötti bármely viszonylatban értékesített autóbusz bérletek azonos települések közötti utazás esetén a vonatpótló autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

vissza a lap tetejére

Kiskőrös

A város kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

Kiskunhalas vasútállomásról Pirtón, Soltvadkerten és Kiskőrösön át Kecskemét vasútállomásáig közlekedő, vasúti tarifával igénybe vehető vonatpótló autóbuszjáratok indulnak, melyek Kecskeméten a Főváros irányába, a Szeged-Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő InterCity vonatokhoz biztosítanak csatlakozást.

 • A járatok Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kecskeméten a vasútállomásoknál állnak meg, míg Soltvadkerten és Pirtón a települések központjait érintik.
 • A járatok jellemzően kétóránként közlekednek: Kiskőrös, Vasútállomásról Kecskemét felé minden páratlan óra:28 perckor, Kiskunhalas irányába pedig minden páros óra:30 perckor indulnak.
 • A járatok közül napi 2 pár Tompán át Kelebia, Vasútállomásig közlekedik, ahol a délutáni járatok átszállási lehetőséget biztosítanak Szabadka felé.
 • A járatok menetideje Kiskőrös és Kecskemét között 70 perc, Kecskemét vasútállomáson pedig irányonként 10 perc áll rendelkezésre az InterCity vonatokra történő átszállásra. Mindezek eredményeként Kiskőrös és Budapest-Nyugati pályaudvar között 2 óra 37-39 perc alatt biztosított az eljutás.

A vonatpótló autóbuszjáratokon túl Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Kiskőrös, városházánál és Kiskőrös, vasútállomásnál is megállnak, azonban Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A járatok Kiskőrös városházától a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:16 perckor, Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:46 perckor, kétóránként indulnak.
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskunhalas vasútállomásra pedig 6:23-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a Kiskunhalas – Kiskőrös - Kunszentmiklós – Budapest viszonylatban összesen 10 új járatpár közlekedik.
 • Kiskőrös, városházától a járatok Kiskunhalas, vasútállomására jellemzően 37 perc, az autóbusz állomására pedig 44 perc alatt érkeznek meg.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Kiskőrösről Soltvadkert, Pirtó, Kiskunhalas, valamint Tabdi, Csengőd, Soltszentimre és Szabadszállás településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

Megjegyezzük, hogy a Kelebia - Kiskunhalas - Kiskőrös szakaszon bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek. Továbbá a Volánbusz által a Kiskőrös – Kiskunhalas – Kelebia közötti bármely viszonylatban értékesített autóbusz bérletek azonos települések közötti utazás esetén a vonatpótló autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

vissza a lap tetejére

Tabdi

Tabdi kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. Ennek érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Tabdi vasútállomása helyett a település központjában fekvő Művelődési Ház megállóhelyen állnak meg, míg Pirtón, Soltvadkerten, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A járatok Tabdiból a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:32 perckor, Kiskőrös és Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:28 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a települést összesen 10 új járatpár szolgálja ki.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 2 óra 23 perces, Kiskőrös városházáig 16 perces, Kiskunhalas vasútállomásáig pedig 55 perces menetidővel közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!
 • Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Tabdiból Kiskőrös, Csengőd és Akasztó településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

vissza a lap tetejére

Csengőd

A település kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. Ennek érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Csengődön csak a vasútállomást érintik, míg Pirtón, Soltvadkerten, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson a vasútállomások helyett a települések központjaiban állnak meg.
 • A járatok Csengődről a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:38 perckor, Kiskőrös és Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:22 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a települést összesen 10 új járatpár szolgálja ki.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 2 óra 17 perces, Kiskőrös városházáig 22 perces, Kiskunhalas vasútállomásig pedig 61 perces menetidővel közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Csengődről Soltszentimre, Fülöpszállás, Szabadszállás, Tabdi, Akasztó, Kiskőrös, Soltvadkert, Pirtó és Kiskunhalas településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

vissza a lap tetejére

Soltszentimre

A település kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. Ennek érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Soltszentimre vasútállomása helyett a település központjában fekvő Községháza megállóhelyet érintik, továbbá Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson is a vasútállomások helyett a települések központjaiban állnak meg.
 • A járatok Soltszentimréről a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:54 perckor, Kiskőrös és Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:06 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a települést összesen 10 új járatpár szolgálja ki.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 2 óra 1 perces, Kiskőrös városházáig 38 perces, Kiskunhalas vasútállomásig pedig 1 óra 17 perces menetidővel közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Soltszentimréről Fülöpszállás, Szabadszállás, Kunszentmiklós, valamint a Csengőd, Akasztó, Tabdi, Kiskőrös, Soltvadkert, Pirtó és Kiskunhalas településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

vissza a lap tetejére

Fülöpszállás

A település kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. Ennek érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Fülöpszállás vasútállomásán kívül a Községháza és a Hunyadi utcai autóbusz megállóhelyeken is megállnak, azonban Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklósón a vasútállomások helyett a települések központjaiban állnak meg.
 • A járatok Fülöpszállás, községházától a Főváros irányába jellemzően minden páratlan óra:05 perckor, Kiskőrös és Kiskunhalas felé pedig páros óra:55 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a települést összesen 10 új járatpár szolgálja ki.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 1 óra 50 perces, Kiskőrös városházáig 49 perces, Kiskunhalas vasútállomásig pedig 1 óra 28 perces menetidővel közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Fülöpszállásról Szabadszállás, Kunszentmiklós, illetve Soltszentimre, Csengőd, Akasztó, Kiskőrös, Soltvadkert, Pirtó és Kiskunhalas településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

vissza a lap tetejére

Szabadszállás

A város kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. Ennek érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok közlekednek.

 • A járatok Szabadszálláson a vasútállomás helyett a Laktanya, az Autóbusz váróterem és a Kodály utcai autóbusz megállóhelyeken állnak meg, továbbá Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Soltszentimrén és Kunszentmiklóson is a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A járatok Szabadszállás, autóbusz váróteremtől a Főváros irányába jellemzően minden páratlan óra:15 perckor, Kiskőrös és Kiskunhalas felé pedig páros óra:46 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban Budapest és Szabadszállás között további 2 járatpár közlekedik, melyek Budapest-Népligetből 16:05 és 18:05-kor, Szabadszállás autóbusz váróteremtől pedig 5:35 és 18:05-kor indulnak.
 • Mindezek eredményeként a települést összesen 12 új járatpár szolgálja ki.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 1 óra 40 perces, Kiskőrös városházáig 59 perces, Kiskunhalas vasútállomásig pedig 1 óra 38 perces menetidővel közlekednek.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!

Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Szabadszállásról, Kunszentmiklós, illetve Fülöpszállás, Soltszentimre, Csengőd, Akasztó, Kiskőrös, Soltvadkert, Pirtó és Kiskunhalas településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

vissza a lap tetejére

Kunszentmiklós

A város kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

A közvetlen és gyors fővárosi kapcsolat fenntartása érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok közlekednek.

 • A járatok Kunszentmiklóson a vasútállomás helyett a Petőfi lakótelep, a Kálvin tér és a Kossuth utca autóbusz megállóhelyeken állnak meg, továbbá Kiskunlacházán, Szabadszálláson, Soltszentimrén, Tabdiban, Soltvadkerten és Pirtón a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A járatok Kunszentmiklós, Kálvin térről a Főváros irányába jellemzően minden páratlan óra:40 perckor, Szabadszállás és Kiskunhalas felé pedig páros óra:22 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskőrös városházához pedig 5:46-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban Budapest és Szabadszállás között Kunszentmiklós érintésével további gyorsjáratok közlekednek, melyek Budapest-Népligetből 16:05 és 18:05-kor, Kunszentmiklós Kálvin térről a Főváros felé pedig 6:00, 6:40 és 18:30-kor indulnak.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 1 óra 15 perces, Szabadszállás, Autóbusz váróteremig 24 perces, Kiskőrös városházáig 1 óra 22 perces, Kiskunhalas vasútállomásig pedig 2 órás menetidővel közlekednek.
 • Mindezek eredményeként Kunszentmiklós és Budapest között naponta irányonként 12-13 gyorsjárat közlekedik.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz.
 • Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Kunszentmiklósról Apaj, Kiskunlacháza és Dömsöd, illetve Szabadszállás, Fülöpszállás és Soltszentimre településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

Kunszentmiklósról Budapest-Népligetbe Apaj – Kiskunlacháza – Taksony – Dunaharaszti – Budapest Soroksári út útvonalon át is közlekednek további új, menetrend szerinti autóbuszjáratok.

 • A járatok Kunszentmiklós Kálvin térről indulnak és a Petőfi Lakótelepen is megállnak. Apajon, Taksonyban és Dunaharasztiban a vasútállomások helyett a települések központjait érintik, továbbá az útvonalon rendszeresített egyéb megállóhelyeken is megállnak.
 • Az autóbuszjáratok napközben szintén kétóránként, a Budapestről – Kiskunhalasra közlekedő gyorsjáratok által le nem fedett időfekvésekben közlekednek, valamint kora reggel és késő este is biztosítanak eljutási lehetőséget. Így az első járat Budapest-Népligetbe 4:25-kor érkezik, az utolsó járat pedig onnan 23:20-kor indul.
 • A reggeli időszakban a Főváros, a délutáni csúcsidőszakban pedig Kunszentmiklós irányába a járatok sűrűbben, többnyire óránként indulnak, így Kunszentmiklós és Budapest-Népliget között naponta további 12-13 alkalommal biztosítanak eljutási lehetőséget.
 • Az autóbuszjáratok menetideje Kunszentmiklós, Kálvin tér és Budapest-Népliget között 1 óra 30 perc.

Kiemeljük, hogy a fent ismertetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi autóbuszos díjszabás érvényes! A Budapest Bérlethez megváltott kiegészítő bérleteket és az elővételben megváltott kiegészítő menetjegyeket valamennyi, Budapest és Kunszentmiklós között közlekedő autóbuszjáraton elfogadjuk, továbbá az 1115-ös autóbuszvonalon is a 653-as autóbuszvonalnak megfelelő, rövidebb díjszámítást alkalmazzuk.

A csak Délegyháza és Budapest-Keleti pályaudvar között közlekedő személyvonatokra a Kunszentmiklós – Dömsöd – Kiskunlacháza – Délegyháza, vasútállomás viszonyaltban közlekedő, vasúti tarifával igénybe vehető vonatpótló autóbuszjáratok biztosítanak átszállási lehetőséget.

 • A járatok Kunszentmiklós Kálvin térről jellemzően minden óra:51 perckor, óránként indulnak és Kunszentmiklós vasútállomáson is megállnak, azonban Dömsödön és Kiskunlacházán a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A kora reggeli járatok az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek. A reggeli csúcsidőszakban Délegyházára, a délutáni csúcsidőszakban pedig Délegyházáról az órás ütemen felül további járatok indulnak, melyeknek köszönhetően Budapest-Keleti pályaudvarra megközelítőleg félóránként biztosítanak eljutást.
 • A vonatpótló autóbuszjáratok menetideje Kunszentmiklós, Kálvin térről Délegyházáig 52 perc, ezzel Budapest-Keleti pályaudvarra 1 óra 44-47 perc alatt biztosítanak átszállással eljutást.

Megjegyezzük, hogy a Budapest és Kunszentmiklós között bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerinti autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

vissza a lap tetejére

Apaj

Apaj kiszolgálását a Volánbusz menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai biztosítják. A közvetlen és gyors fővárosi kapcsolat fenntartása érdekében Kiskunhalas, autóbusz állomás – Kiskunhalas, vasútállomás - Pirtó – Soltvadkert – Kiskőrös – Tabdi – Csengőd – Soltszentimre – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Apaj – Kiskunlacháza - Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A gyorsjáratok Apajon a vasútállomás helyett a Kunszentmiklósi útelágazás autóbusz megállóhelyen állnak meg, továbbá Kiskunlacházán, Kunszentmiklóson, Szabadszálláson, Soltszentimrén, Tabdiban, Soltvadkerten és Pirtón a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • Apajról a Fővárosba a gyorsjáratok jellemzően minden páratlan óra:55 perckor, Kunszentmiklós és Kiskunhalas irányába pedig páros óra:04 perckor, kétóránként indulnak. 
 • A kora reggeli autóbuszjáratok az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor érkezik meg, Budapest-Népligetből pedig az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban Budapest és Szabadszállás között - Apaj érintésével - további gyorsjáratok közlekednek, melyek Budapest-Népligetből 16:05 és 18:05-kor, Apajról a Fővárosba pedig 6:15, 6:55 és 18:45-kor indulnak.
 • A járatok Budapest-Népligetig jellemzően 1 órás, Kunszentmiklós, Kálvin térig pedig 15 perces menetidővel közlekednek.
 • Mindezek eredményeként Budapestre naponta 13, Budapestről pedig 12 gyorsjárat közlekedik.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz.
 • Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül az Apajról Ráckeve, Kiskunlacháza, Dömsöd és Kunszentmiklós településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

Kunszentmiklósról Budapest-Népligetbe Apaj – Kiskunlacháza – Taksony – Dunaharaszti – Budapest Soroksári út  útvonalon át is közlekednek további új, menetrend szerinti autóbuszjáratok.

 • A járatok Apajon a vasútállomás helyett a Kunszentmiklósi útelágazás autóbusz megállóhelyen állnak meg, Taksonyban és Dunaharasztiban pedig a vasútállomások helyett a települések központjait érintik, valamint az útvonalon rendszeresített kisebb megállóhelyeken is megállnak.
 • Az autóbuszjáratok napközben szintén kétóránként, a Budapestről – Kiskunhalasra közlekedő gyorsjáratok által le nem fedett időfekvésekben közlekednek, valamint kora reggel és késő este is biztosítanak eljutási lehetőséget. Az első járat Budapest-Népligetbe 4:25-kor érkezik, az utolsó járat pedig onnan 23:20-kor indul, így a gyorsjáratokkal együtt Kunszentmiklós – Apaj – Budapest-Népliget viszonylatban napközben óránként biztosított az eljutás.
 • Munkanapokon reggel Budapest, a délutáni csúcsidőszakban pedig Apaj és Kunszentmiklós irányába a járatok sűrűbben, többnyire óránként közlekednek, ezzel Apajról Kunszentmiklósra és Budapestre naponta további 12-13 alkalommal kínálnak eljutási lehetőséget.
 • Az autóbuszjáratok menetideje Budapest-Népligetig jellemzően 1 óra 15 perc, Kunszentmiklós, Kálvin térig pedig 15 perc.

Kiemeljük, hogy a fent ismertetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi autóbuszos díjszabás érvényes! A Budapest Bérlethez megváltott kiegészítő bérleteket és az elővételben megváltott kiegészítő menetjegyeket valamennyi, Budapest és Apaj között közlekedő autóbuszjáraton elfogadjuk, továbbá az 1115-ös autóbuszvonalon is a 653-as autóbuszvonalnak megfelelő, rövidebb díjszámítást alkalmazzuk.

Megjegyezzük, hogy a Budapest és Kunszentmiklós között bármely viszonylatban, azaz Apajra (Dömsöd állomásra) megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerinti autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.

Ideiglenes útvonalmódosítás Apaj belterületén január 31-étől visszavonásig

 

vissza a lap tetejére