Navigáció átugrása

A csoportos utazásról

Csoportos utazás tervezésekor, kérjük, legalább 15 nappal a tervezett indulás előtt az alábbi űrlap kitöltésével jelentsék be igényüket a következő adatok megadásával: az utazás napja, az utazásra igénybe venni kívánt autóbuszjárat(ok) száma, az indulási és érkezési megállóhelyek, az utaslétszám (csoporttagok és kísérők), az utazás szervezőjének neve, címe, a kapcsolattartó telefonszáma.
A Volánbusz a bejelentést írásban 8 napon belül visszaigazolja (elfogadja, elutasítja, esetleg más alternatívát kínál).

A csoportos utazások esetében érdemes elsősorban a keddi, szerdai vagy csütörtöki napokat választani, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőn kívül utazni a zsúfoltság elkerülése érdekében.

 

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése nélkül nem tudunk ajánlatot adni.

 


Az Üzletszabályzat csoportos utazásra vonatkozó részletes előírásai (kivonat)

III. fejezet: SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK Szolgáltató menetrend szerinti autóbuszjáratainak helyi, belföldi országos, regionális, elővárosi és agglomerációs, valamint nemzetközi forgalomban történő igénybevételére
 
7. Csoportos utazás
7.1. A Szolgáltató a belföldi menetrend biztosítása során a Személyszállítási törvényben és a Szolgáltatási szerződésében leírtak szerint szolgálja ki az utazási igényeket alapellátásként: 
„(5) Az országos, regionális és elővárosi személyszállítási közszolgáltatás – és azon belül az alapellátás – mennyiségi és minőségi tartalmának kialakításakor – az alábbi igényeket kell figyelembe venni:
 1. az alapvető életszükségletek kielégítéséhez szükséges kereskedelmi szolgáltatásokhoz való hozzáférés,
 2. a munkába járás és az oktatási, nevelési intézményekbe történő eljutás,
 3. a közigazgatási és egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés, továbbá
 4. az egyéb célú tevékenységek támogatása.
(6) Az (5) bekezdésben meghatározott igényektől eltérő, egyéb célú utazások önmagukban nem teszik indokolttá az alapellátást meghaladó személyszállítási közszolgáltatási kötelezettség előírását, illetve fenntartását.”
 
Mindezek alapján a Szolgáltató a csoportos utazásokat csak a rendelkezésre álló szabad kapacitás mértékéig tudja és köteles ellátni (6.2 pont). 
 
7.2. Csoportos utazás feltételei:
 1. Az utazási szándékot legalább 15 nappal korábban be kell jelenteni írásban az info@volanbusz.hu elektronikus levélcímre,
 2. a Szolgáltató a bejelentést írásban 8 napon belül visszaigazolja (elfogadja, elutasítja, esetleg más alternatívát kínál), a csoportos utazás a visszaigazolásban foglaltak szerint érvényesíthető, 
 3. a csoport utazása nem biztosítható, amennyiben a kiinduló állomáson, (megállóhelyen) történő felszállásra vonatkozó menetrendi időpont a reggeli csúcsidőre (5:30–8:00 óra) esik. 
 4. a kiinduló és érkező állomások közötti díjszabási távolság nem haladja meg a 100 km-t, beleértve az átszállásokat is.
A kért csoportos utazás a 7.2 c) vagy d) pontok nem teljesülése esetén is biztosítható, amennyiben a kért járaton a csoport elszállítása másodrész járat igénybevétele nélkül is biztonságosan megoldható.
Átszállással történő vagy oda-vissza utazás esetén annyi autóbuszjáratra kell a bejelentést megtenni, amennyit a csoport az utazás során igénybe kíván venni. A bejelentésben meg kell jelölni:
 • az utazás napját, indulási időt 
 • az utazásra igénybe venni kívánt autóbuszjárato(-ka)t, továbbá, hogy milyen viszonylatban kívánják igénybe venni (indulási és érkezési megállóhelyek megadásával)
 • az utaslétszámot (csoporttagok és kisérők), 
 • az utazás kapcsolattartójának nevét, e-mail címét, telefonszámát.
 • opcionálisan megadható adatok: a visszautazás napja, visszautazási viszonylat (indulási és érkezési megállóhelyek megadásával), visszaindulási idő, visszautazásra igénybe venni kívánt autóbuszjárat (vonal/járatszám), megjegyzés. 

 

Az utazás során felszálláskor a bejelentés visszaigazolását az autóbusz-vezető(k)nek be kell mutatni.

A Volánbusz Üzletszabályzata itt érhető el.