Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog. A Volánbusz blogja.

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Őszi kirándulástipp – Irány a Hortobágy!

Volánbusz a Hortobágyon

Bár az időjárás kissé borongósra fordult, hamarosan visszatér a jó idő, így még érdemes kültéri programokat, kirándulásokat szervezni az ősz folyamán. Ha igazi békére és természetközeli programra vágysz, húzz bakancsot, és vedd célba a Hortobágyot, amely ősszel az egyik legszebb arcát mutatja! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – A szeptember a mobilitásé!

Kiállított volános e-busz

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fenntarthatóság megteremtése szempontjából mennyire fontos, hogy mindannyian felelősségteljesen gondolkodjunk, életvitelünkkel legyünk tekintettel környezetünkre. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni és a lehető legtöbb fórumon hirdetni zöldüzenetünket: a közösségi közlekedés kiemelkedő szerepét. Örömmel csatlakozunk a jó kezdeményezésekhez, és szerencsére akad belőlük bőven: szeptemberben sem unatkozunk! Olvass tovább!


Pénteken ismét becsengetnek, vigyázzunk egymásra!

iskolába menő gyerekek busz előtt

Sárgulnak a levelek, lassan véget ér a nyár, és mindenki visszatér a jól megérdemelt szabadságról a dolgos hétköznapokba. Pénteken beköszönt az ősz, ismét elkezdődik az iskola. A hirtelen megnövekvő forgalomban fokozottan vigyázzunk egymásra! Olvass tovább! 


Virágos állomások 2023-ban is

Virágok autóbusz állomáson

Helyi szinten is fontosnak tartjuk környezetünk szépítését, a zöldterület-fejlesztést, így idén is meghirdettük ILYEN VOLT – (ILYEN LESZ) – ILYEN LETT! című állomásszépítő pályázatunkat, amelyre autóbusz-állomásainkon dolgozó kollégáink jelentkezhettek. Összesen 47 nevezés érkezett, amelyekből a három legjobb pályamű kiválasztása ebben az évben is alaposan megizzasztotta a zsűri tagjait. Olvass tovább!
 


Zéró tolerancia az erőszakra!

Volánbusz előtt rendőrautó

Ez elmúlt napokban több esetben is súlyos sérüléseket szenvedtek a Volánbusz munkatársai az agresszív támadóktól, de rendszeresek az autóbusz-vezetőket érő szóbeli bántalmazások, becsületsértések is. Ez így nem mehet tovább! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – Teljes a villanyos flotta!

e-buszok székesfehérváton

Lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás, jobb levegő, csendesebb üzem, nyugodtabb környezet. Ezeket az előnyöket élvezheted hat vármegyeszékhelyen és a fővárosi agglomerációban köszönhetően annak, hogy a Zöld Busz Program segítségével 100 új elektromos autóbuszt állíthattunk forgalomba. Olvass tovább!


Volánosnak lenni jó! – Elismerjük legjobbjainkat

ÉrtékRend kitüntetett Volánbuszos dolgozók

Minden évben kitüntetjük azokat a kollégákat, akik értékteremtő tevékenységükkel, hűségükkel, kimagasló munkavégzésükkel, bátor, másokon segítő tettükkel öregbítették a Volánbusz jó hírnevét. Az idei elismerések ünnepélyes átadására július 6-án, a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokában került sor. Olvass tovább!


Idén is időutazás a Balatonnál!

 

Retró faros a Balatonnál

2023. július 8–9-én a Balaton északi partján igazi csemegével kedveskedünk a közlekedés szerelmeseinek! Számos vasút- és autóbuszvonalon retró közlekedési eszközök állnak majd forgalomba, így „élesben” is meg lehet ismerkedni a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellegzetes járműveivel. Most első ízben tartogatunk egy (lég)csavart is utasaink számára: nemcsak sínen és közúton, hanem levegőben is lehet majd retrózni! Olvass tovább!