Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog – a Volánbusz hivatalos blogja

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Hatvani buszünnep

A Volánbusz retró flottája

Igazi különlegességgel kedveskedtünk hatvani telephelyünkön az autóbuszbarátoknak április utolsó szombatján. Felsorakozott nosztalgiaflottánk, kiállítottuk Értékmentési programunk legkülönlegesebb, legpatinásabb járműveit, továbbá volános érdekességekből rendezett tárlattal, könyvbemutatóval és író-olvasó találkozóval is készültünk. De az esemény sztárja vitathatatlanul az ott bemutatkozó, frissen felújított Ikarus 556-os emeletes autóbuszunk volt. Olvass tovább!


A zöld a második kedvenc színünk - ZBP gyorstalpaló

Ikarus és BYD e-buszok

A globális felmelegedés hatalmas kihívást jelent, amellyel csak közösen birkózhatunk meg. Az Európai Unió által kitűzött és Magyarország által is vállalt klímacélok 2050-es eléréséréhez elengedhetetlen, hogy a közlekedési szektor károsanyag-kibocsátását jelentősen csökkentsük. A klímacélok elérésének két fő eszköze a szemléletformálás, vagyis a közösségi közlekedés népszerűségének növelése, illetve az alternatív meghajtású járművek, esetünkben az elektromos autóbuszok elterjesztése. Olvass tovább!


2022-ben is Fenntarthatósági Témahét a Volánbusznál

Fekete háttér előtt zöld levél

Nem túlzás azt mondani, hogy már a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy tegyünk Földünk megmentéséért. A kulcs a fenntarthatóságban rejlik, aminek eléréséhez alapjaiban kell megváltoztatnunk életmódunkat, fogyasztási- és közlekedési szokásainkat. Nélkülözhetetlen, hogy a szemléletformálás már az iskolapadban elkezdődjön, hogy a jövő generációinak természetes legyen az, amit nekünk még tanulnunk kell. Olvass tovább!


Volánbusz Retro - Hamarosan bemutatkozik a megújult Bikarusz

Megújul az Ikarus 556 emeletes autóbusz műhelyünkben

Értékmentési programunk talán legnagyobb eddigi eredménye, hogy gyűjteményünkbe kerülhetett az egyedi, hazai gyártású emeletes autóbusz, a MÁVAUT Ikarus 556-os járműve. Kivételes szaktudású szakembereink nem sajnálva idejüket, áldozatos munkával életre keltették a kalandos előéletű Bikaruszt, amit hamarosan be is mutatunk teljes pompájában. Olvass tovább!