Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog. A Volánbusz blogja.

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Klassz megállók – Vác autóbusz-állomás

Vác autóbusz-állomás

Vác a Duna bal partján fekvő festői, barokk kisváros, amely természeti szépségei mellett remek gasztronómiával, számos kulturális és egyházi emlékkel várja a látogatókat. Ahogyan arról már korábban írtunk, a település 300-as járatunkkal kiválóan megközelíthető az év bármely napján, de ezúttal álljunk meg egy rendhagyó időutazásra Vác autóbusz-állomáson! Olvass tovább!


Tavaszi kirándulástipp: virágles

Tavaszi aranyeső Volánbusszal

Már csak néhányat kell aludni, és a húsvéti hosszú hétvégével beköszönt a várva várt tavaszi szünet. Ha hihetünk az időjárás-előrejelzéseknek, igazi kirándulóidő várható –  szóval fogd a bérletedet, húzz bakancsot, és fedezd fel hazánk kora tavaszi szépségeit! Olvass tovább!


Együtt. Értünk. Érted. – Segíts te is, hogy segíthessünk!

Az EMBERÉRT Alapítvány bannere

Sajnos bármelyikünkkel előfordulhat, hogy nehéz élethelyzetbe sodródik. Előre nem látható problémák a legváratlanabb pillanatokban gördülhetnek az utunkba, és ha egyedül nem boldogulunk, akkor a gondok megoldásához bizony segítségre lehet szükségünk. Jótékonysági szervezetünk, AZ EMBERÉRT Alapítvány azért dolgozik, hogy segítse azon kollégáinkat, akik nehéz helyzetbe kerülnek. Adód egy százalékával segíts te is, hogy segíthessünk! Olvass tovább!


Te hogy utazol?

utas könyvet olvas a volánbuszon

Hogyan szoktál utazni? Sok cuccal vagy csak egy könyvvel a kezetekben? Készpénzzel vagy csak egy bankkártyával, esetleg mobiltelefonnal? Messzire vagy csak a szomszédos városba, településre? Nem is gondolnád, milyen sokat segít nekünk, ha megosztod velünk utazási szokásaid. Mi most ezekre vagyunk kíváncsiak – töltsdki kérdőívünket, és nyerj! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – Ismét hidrogén-üzemanyagcellás buszt tesztelünk

Hidrogénbuszt tesztel a Volánbusz

Társaságunk elkötelezett a zöld közösségi közlekedés megvalósítása mellett, ezért folyamatosan fejlesztjük és bővítjük alternatív-meghajtású autóbuszflottánkat, illetve segítjük a legújabb technológiák térnyerését is. Minden bizonnyal a hidrogénmeghajtás elterjesztése lehet az egyik kulcs a jövő fenntartható közlekedésében. Már egy kicsivel több mint egy hónapja teszteljük menetrend szerinti forgalomban azt a hidrogénüzemű autóbuszt, amely a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. demonstrációs mintaprojektje keretében került hozzánk az év elején. Eddigi tapasztalataink biztatóak! Olvass tovább!


Gyere velünk Volánbuszzal a mohácsi busójárásra, űzzük el közösen a telet!

Busók Mohácson

A mohácsi sokácok 2024-ben is gondoskodnak a tél méltó búcsúztatásáról, a tavasz hangos köszöntéséről. Február 8. és 13. között színes programokkal, sokadalommal várja az érdeklődőket a Baranya vármegyei település. Február 10-én és 11-én Busó expressz járatainkkal kényelmesen és fenntartható módon juthatsz el a farsangi időszak egyik legnépszerűbb kulturális programjára! Olvass tovább!


Téli kirándulástipp: irány Hévíz!

téli Hévíz

Ugyan odakint még csípnek a mínuszok, de ez senkit se tartson vissza egy remek buszos kirándulástól! Télen is számtalan kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésünkre, az élményeknek csak a fantáziánk és kalandvágyunk szabhat határt. Fel a síkabátokkal és a fürdőruhákkal, gyertek velünk menetrend szerinti járatainkkal Hévízre! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – tartjuk a jó irányt!

zöldben volánbusz

Felelős közösségi közlekedési vállalatként fontosnak tartjuk, hogy életünk minden területén törekedjünk a fenntarthatóság megvalósítására. 2023 összesített számai is azt bizonyítják, hogy jó úton járunk célunk eléréséhez! Olvass tovább!