Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog – a Volánbusz hivatalos blogja

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Volánosnak lenni jó!

Volános dolgozók a fóti telephelyen

Ha megkérdezitek kollégáinkat, hogy miért szeretnek a Volánbusznál dolgozni, valószínűleg mindannyian másképpen felelnek, de a legtöbben kiemelik majd azt a rendkívüli összetartást, ami jellemez minket, volánosokat. Olvass tovább!


Fenntarthatóság a turizmusban – adventi kirándulások

Adventi koszorú buszból

Téliesre fordult az idő. Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, amellyel megkezdődik a várakozás időszaka. Az első gyertya a hitet szimbolizálja, a bűnbánatra és a megbocsátásra emlékeztet. Mi hiszünk abban is, hogy a tél beköszöntével nem kell bezárkóznunk, ráadásul a közösségi közlekedési eszközök igénybevételével környezetbarát módon utazhatunk és szerezhetünk felejthetetlen élményeket. Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – Polihisztor a volán mögött

Simon János autóbusz-vezető

Már több mint két évtizede volános tatai autóbusz-vezető munkatársunk, aki szabadidejében hihetetlen fizikai kísérleteket végez. Szenvedélye a csillagászat és az íjászat, de foglalkoztatja a geológia és a kémia is. Szakköröket, illetve csoportoknak, családoknak szóló előadásokat tart, tárlatot rendez, besegít felesége dekoratőr vállalkozásába és mindemellett tagja a Magyar Csillagászati Egyesületnek is. Ismerjétek meg ezúttal Simon Jánost, aki minden bizonnyal az egyik legsokoldalúbb kollégánk! Olvass tovább!


Helló, Inovell!

Inovell sor a győri Volánbusz-telephelyen

Az elmúlt hetekben sem unatkoztunk, sok izgalmas esemény színesítette társaságunk életét. Átadtuk emelt szintű kitüntetéseinket, „hazavittük” Pécsre a régi pompájában tündöklő emeletes Bikarus-t, jártuk az országot és népszerűsítettük a közösségi közlekedést, de ne feledkezzünk meg jármű-fiatalítási programunk legújabb mérföldköveiről sem: Székesfehérváron megünnepeltük, hogy a teljes helyi elektromos flotta forgalomba állt, Győrben pedig 100 új Inovell érkezését jelentettük be. Olvass tovább!


Közösen, zölden – Országjáró kampány a közösségi közlekedés népszerűsítésére

Edukéciós Roadshow a debreceni vasútállomáson

Szívügyünk a fenntartható közlekedés megteremtése, amelynek egyik alappillére a közösségi közlekedés szélesebb körben való elterjesztését jelenti az egyéni autózással szemben. Országos edukációs roadshow-t indítottunk, hogy népszerűsítsük a zöld közlekedést. Olvass tovább!


Elismerjük legjobbjainkat – Volánosnak lenni jó!

Volanbusz kituntetesatadas

Minden évben kitüntetjük kollégáinkat, akik hűségükkel, lojalitásukkal, illetve hibátlan, balesetmentes munkavégzésükkel és értékteremtő tevékenységükkel, bátor, másokon segítő tettükkel hozzájárultak a Volánbusz jó hírnevének öregbítéséhez. Idén sem volt ez másként: 117 munkatársunk kapott elismerést. Olvass tovább!