Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog. A Volánbusz blogja.

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Zöld úton járunk – Ismét hidrogén-üzemanyagcellás buszt tesztelünk

Hidrogénbuszt tesztel a Volánbusz

Társaságunk elkötelezett a zöld közösségi közlekedés megvalósítása mellett, ezért folyamatosan fejlesztjük és bővítjük alternatív-meghajtású autóbuszflottánkat, illetve segítjük a legújabb technológiák térnyerését is. Minden bizonnyal a hidrogénmeghajtás elterjesztése lehet az egyik kulcs a jövő fenntartható közlekedésében. Már egy kicsivel több mint egy hónapja teszteljük menetrend szerinti forgalomban azt a hidrogénüzemű autóbuszt, amely a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. demonstrációs mintaprojektje keretében került hozzánk az év elején. Eddigi tapasztalataink biztatóak! Olvass tovább!


Gyere velünk Volánbuszzal a mohácsi busójárásra, űzzük el közösen a telet!

Busók Mohácson

A mohácsi sokácok 2024-ben is gondoskodnak a tél méltó búcsúztatásáról, a tavasz hangos köszöntéséről. Február 8. és 13. között színes programokkal, sokadalommal várja az érdeklődőket a Baranya vármegyei település. Február 10-én és 11-én Busó expressz járatainkkal kényelmesen és fenntartható módon juthatsz el a farsangi időszak egyik legnépszerűbb kulturális programjára! Olvass tovább!


Téli kirándulástipp: irány Hévíz!

téli Hévíz

Ugyan odakint még csípnek a mínuszok, de ez senkit se tartson vissza egy remek buszos kirándulástól! Télen is számtalan kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésünkre, az élményeknek csak a fantáziánk és kalandvágyunk szabhat határt. Fel a síkabátokkal és a fürdőruhákkal, gyertek velünk menetrend szerinti járatainkkal Hévízre! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – tartjuk a jó irányt!

zöldben volánbusz

Felelős közösségi közlekedési vállalatként fontosnak tartjuk, hogy életünk minden területén törekedjünk a fenntarthatóság megvalósítására. 2023 összesített számai is azt bizonyítják, hogy jó úton járunk célunk eléréséhez! Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – kollégánkkal rajtol a 2024-es Budapest–Bamako

Budapest-Bamako résztvevők

1996 óta dolgozik a Volánbusznál, és most igen merész vállalkozásra készül egy munkatársunk: másodmagával elindul a Budapest–Bamako ralin! Kollégabemutató sorozatunk mostani részében ismerd meg Stál Csaba (a fenti képen balra) autóbusz-vezető kollégánkat, aki unokatestvére fiával, Kovács Leventével ezúttal Afrikában, embert próbáló terepen gyűjti majd a kilométereket! Olvass tovább!


Kallódó tárgyak garmadája

elveszett maci a buszon

Évről évre egyre több elhagyott, elveszített dologgal találkozunk járatainkon, amelyeket utasaink véletlenül az autóbuszokon, vonatokon felejtenek. Lassan két éve a Volánbusz és a MÁV-START már közös adatbázisban kezeli ezeket a talált tárgyakat, ami könnyebbséget jelenthet, ha jogos tulajdonosaik gyorsan szeretnék visszakapni azokat. Olvass tovább!


Volánosnak lenni jó! – Kitüntettük legjobbjainkat

Volánbusz kitüntetés

Azért dolgozunk mindannyian nap mint nap az autóbuszok volánja mögött, a műhelyekben, a műszaki és forgalmi telephelyeken, valamint az irodákban is, hogy az ország valamennyi térségében biztosítsuk a folyamatos és biztonságos közlekedés lehetőségét számotokra. Ezért minden évben egy-egy alkalommal köszönetet mondunk kimagasló teljesítményt nyújtó kollégáinknak: a társasági kitüntetések átadása után decemberben a keleti, a nyugati és a központi régió díjátadó ünnepségére került sor. Olvass tovább!


2023-ban is úton a segítség!

Kalapács alá kerül a Volánbusz -as Ikarusa

A 2023-as év a korábbiakhoz hasonlóan a jó élmények mellett sajnos bőséggel tartogatott kihívásokat is mindannyiunk számára. A nehezebb időkben különösen fontos az összefogás, egymás segítése. A karácsonyi időszak közeledtével minden évben próbáljuk lehetőségeinkhez mérten felkarolni, támogatni különböző segítő szervezetek munkáját. Idén sem lesz ez másképpen, de ezúttal a járműbarátok segítségével, egy igazán különleges fordulattal tesszük mindezt! Olvass tovább!