Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog – a Volánbusz hivatalos blogja

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Olvasni jó! – Csodálatos könyvmegállók

Volánbuszon olvasó utas

Számtalan okot sorakoztathatunk fel az olvasás mellett: mindenekelőtt jó kikapcsolódási lehetőség, ami kiválóan oldja a stresszt, közben fejleszti a szókincset, a verbális készségeket és az érzelmi intelligenciát is. Ha kedvet kaptál, de nem vittél magaddal könyvet az útra, semmi gond! Országszerte több autóbusz-megállóban is találsz már ötletesebbnél ötletesebb könyvespolcokat, ahonnan kölcsönözhetsz magadnak. Olvass tovább!


Kirándulástippek téli feltöltődéshez

Volánbusz havas tájban

Hazánk kiváló hidrogeológiai helyzetének köszönhetően igazi termálnagyhatalomnak számít. A római kori Pannónia területén fejlett fürdőkultúra terjedt el, majd a honfoglaló magyarok is előszeretettel telepedtek le a meleg vizű források mentén, amelyeket királyaink is nagy becsben tartottak. Használd ki ezt a remek adottságot, szállj buszra, és töltődj fel a hideg téli napokon! Olvass tovább!


2022-ben is: úton a segítség!

Volánbusz karácsonyi környezetben

Sajnos az idei év sem volt kihívásoktól mentes, és bizonyára 2023 is számos megoldandó feladat elé állít majd mindannyiunkat. A nehéz időkben különösen fontos az összefogás, partnerségünknek köszönhetően a karácsony közeledtével a MOL-lal közösen idén is jelentős összeggel támogathatjuk több segítő szervezet munkáját. Olvass tovább!


Volánosnak lenni jó!

Volános dolgozók a fóti telephelyen

Ha megkérdezitek kollégáinkat, hogy miért szeretnek a Volánbusznál dolgozni, valószínűleg mindannyian másképpen felelnek, de a legtöbben kiemelik majd azt a rendkívüli összetartást, ami jellemez minket, volánosokat. Olvass tovább!


Fenntarthatóság a turizmusban – adventi kirándulások

Adventi koszorú buszból

Téliesre fordult az idő. Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, amellyel megkezdődik a várakozás időszaka. Az első gyertya a hitet szimbolizálja, a bűnbánatra és a megbocsátásra emlékeztet. Mi hiszünk abban is, hogy a tél beköszöntével nem kell bezárkóznunk, ráadásul a közösségi közlekedési eszközök igénybevételével környezetbarát módon utazhatunk és szerezhetünk felejthetetlen élményeket. Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – Polihisztor a volán mögött

Simon János autóbusz-vezető

Már több mint két évtizede volános tatai autóbusz-vezető munkatársunk, aki szabadidejében hihetetlen fizikai kísérleteket végez. Szenvedélye a csillagászat és az íjászat, de foglalkoztatja a geológia és a kémia is. Szakköröket, illetve csoportoknak, családoknak szóló előadásokat tart, tárlatot rendez, besegít felesége dekoratőr vállalkozásába és mindemellett tagja a Magyar Csillagászati Egyesületnek is. Ismerjétek meg ezúttal Simon Jánost, aki minden bizonnyal az egyik legsokoldalúbb kollégánk! Olvass tovább!