Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog. A Volánbusz blogja.

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


„Persze tudtam, hogy milyen motívumok lesznek a busz két oldalán, hiszen én készítettem a tervet, de egy az egyben, »3D-ben« látni egy működő, mozgó járművön… Ez szokatlan, nagy élmény volt” – ismerjétek meg Bordács Annát, nosztalgiaautóbusz-dekorációs pályázatunk első helyezettjét!

Dekorációs pályázatunk győztese

Múlt szombati Volánbusz-retrónapunk alkalmával végre lelepleztük régi fényében ragyogó Ikarus EAG 397.05-ös járművünket, amelyet dekorációs pályázatunk győztes munkája díszít. Nagy büszkeség, hogy ráadásul egy volános kollégánk műve bizonyult a legjobbnak! Olvass tovább!


„A munkám egyaránt utal a Volánbusz nosztalgiaflottájára, valamint a hazai autóbusz-közlekedés és -gyártás történelmére” - interjú Könözsi Gáborral, autóbusz-dekorációs pályázatunk második helyezettjével

Könözsi Gábor pályamunkájaÚjabb héttel, és egy újabb helyezettel kerültünk közelebb a június 8-i Volánbusz-retrónaphoz. Ismerd meg ezúttal Könözsi Gábort, autóbusz-dekorációs pályázatunk ezüstérmesét! Olvass tovább!


Régi és modern, közös keréken - interjú Kriván Tamással, autóbusz-dekorációs pályázatunk harmadik helyezettjével

Kriván Tamás pályaműve

2024. június 8-án immár harmadik alkalommal rendezzük meg a hatvani Volánbusz-retrónapot. A hagyományoknak megfelelően idén sem marad el a premier: nosztalgiaflottánk két legújabb büszkeségét, egy kívül-belül felújított, régi fényében ragyogó Ikarus EAG 397.05-ös járművünket, illetve a frissen felújított Ikarus 280-as csuklós autóbuszunkat mutatjuk be, amely a 200-as típuscsalád 200 ezredik példányaként gördült le annak idején a gyártósorról. Az előbbi dekorálására pályázatot hirdettünk. Ismerd meg a dobogósokat, olvass tovább!


Klassz megállók – Vác autóbusz-állomás

Vác autóbusz-állomás

Vác a Duna bal partján fekvő festői, barokk kisváros, amely természeti szépségei mellett remek gasztronómiával, számos kulturális és egyházi emlékkel várja a látogatókat. Ahogyan arról már korábban írtunk, a település 300-as járatunkkal kiválóan megközelíthető az év bármely napján, de ezúttal álljunk meg egy rendhagyó időutazásra Vác autóbusz-állomáson! Olvass tovább!


Tavaszi kirándulástipp: virágles

Tavaszi aranyeső Volánbusszal

Már csak néhányat kell aludni, és a húsvéti hosszú hétvégével beköszönt a várva várt tavaszi szünet. Ha hihetünk az időjárás-előrejelzéseknek, igazi kirándulóidő várható –  szóval fogd a bérletedet, húzz bakancsot, és fedezd fel hazánk kora tavaszi szépségeit! Olvass tovább!


Együtt. Értünk. Érted. – Segíts te is, hogy segíthessünk!

Az EMBERÉRT Alapítvány bannere

Sajnos bármelyikünkkel előfordulhat, hogy nehéz élethelyzetbe sodródik. Előre nem látható problémák a legváratlanabb pillanatokban gördülhetnek az utunkba, és ha egyedül nem boldogulunk, akkor a gondok megoldásához bizony segítségre lehet szükségünk. Jótékonysági szervezetünk, AZ EMBERÉRT Alapítvány azért dolgozik, hogy segítse azon kollégáinkat, akik nehéz helyzetbe kerülnek. Adód egy százalékával segíts te is, hogy segíthessünk! Olvass tovább!


Te hogy utazol?

utas könyvet olvas a volánbuszon

Hogyan szoktál utazni? Sok cuccal vagy csak egy könyvvel a kezetekben? Készpénzzel vagy csak egy bankkártyával, esetleg mobiltelefonnal? Messzire vagy csak a szomszédos városba, településre? Nem is gondolnád, milyen sokat segít nekünk, ha megosztod velünk utazási szokásaid. Mi most ezekre vagyunk kíváncsiak – töltsdki kérdőívünket, és nyerj! Olvass tovább!


Zöld úton járunk – Ismét hidrogén-üzemanyagcellás buszt tesztelünk

Hidrogénbuszt tesztel a Volánbusz

Társaságunk elkötelezett a zöld közösségi közlekedés megvalósítása mellett, ezért folyamatosan fejlesztjük és bővítjük alternatív-meghajtású autóbuszflottánkat, illetve segítjük a legújabb technológiák térnyerését is. Minden bizonnyal a hidrogénmeghajtás elterjesztése lehet az egyik kulcs a jövő fenntartható közlekedésében. Már egy kicsivel több mint egy hónapja teszteljük menetrend szerinti forgalomban azt a hidrogénüzemű autóbuszt, amely a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. demonstrációs mintaprojektje keretében került hozzánk az év elején. Eddigi tapasztalataink biztatóak! Olvass tovább!