Navigáció átugrása

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Online tanítunk hegeszteni. Nem vicc.

Három szakemberünk laptoppal a műhelyben

Több mint egy éve kell helytállnunk a járványhelyzet miatt az élet legkülönbözőbb területein.  Buszos közszolgáltatóként, munkáltatóként mi sem vagyunk könnyű helyzetben. Gyakran beszélünk a folyamatosan változó helyzethez történő alkalmazkodás vagy a szolgáltatásbővítés nehézségeiről, a higiéniai óvintézkedésekről; a gyakorlati képzéseink online térbe helyezéséről azonban csak kevés szó esik, pedig ez sem kisebb kihívás. Olvass tovább!


Fenntarthatósági Témahét a Volánbusznál - Környezetvédelmi törekvéseink

Népliget autóbusz-állomás zöld növényekkel

Már 2020-as környezetvédelmi programtervünkben is szerepelt a természetközeli területek növelése, azaz a munkavállalói parkolók, autóbusz-tároló területek fásítása is, amelyek során klímavédelmi szempontból hasznos, ellenálló fajok ültetésére került sor. Ha érdekelnek zöld törekvéseink, olvass tovább!


Fenntarthatósági Témahét a Volánbusznál -  Hulladékkezelés

Szelektív hulladékgyűjtő a Népliget autóbusz-állomáson

Járműparkunk fiatalításával, illetve alternatív meghajtású autóbuszok üzembe állításával csökkenthetjük a károsanyag kibocsátást, de ezzel még közel sem tettünk meg mindent, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Fenntarthatóságunk másik alappillére, hogy nagy hangsúlyt helyezzünk környezetünk megóvására, rehabilitálására is. A keletkező hulladékok összegyűjtését, válogatását és ártalmatlanítását, valamint környezetünk zöldebbé, élhetőbbé tételét szintén prioritásként kell kezelnünk. Bejegyzésünkben most a szemétkérdést vesszük górcső alá. Olvass tovább!