Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog. A Volánbusz blogja.

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Piroskával hangolódunk az ünnepre

Nejlon Piroska a hóesésben

Különleges meglepetéssel készültünk a retró-buszok szerelmeseinek: karácsonyi díszbe öltöztettük az ország egyik legöregebb üzemképes autóbuszát, az idén 70 esztendős Ikarus 30-asunkat. Az ünnepre hangolt Nejlon Piroskát december 23-ig a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán nézhetitek meg, de több alkalommal budapesti városnézésre, valamint Aeropark-látogatásra is indul az érdeklődőkkel. Olvass tovább!


Gyere, zenélj a Népligetben!

Közösségi zongora a budaoesti Népliget autóbusz-állomáson

Múlt héten megérkezett és le is parkolt a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson a BudapestPiano közösségi zongorája. Gyertek, hallgassátok velünk a felcsendülő melódiákat, vagy, ha kedvet kaptatok, próbáljátok ki ti is a hangszert! Olvass tovább!


Hibrid buszt teszteltünk

Mercedes Hibrid busz

Mindig izgalmas egy új járművet kipróbálni, főleg, ha egy szép nagy buszról van szó, amelyet ráadásul menetrend szerinti forgalomban tesztelünk. Október végén ezúttal egy Mercedes-Benz Intouro K Hybridet állítottunk ideiglenes csatasorba. Ha kíváncsi vagy tapasztalatainkra, olvass tovább!


Zöldúton járunk – idén forgalomba áll járműfiatalítási programunk két és fél ezredik autóbusza is!

Uj volanbuszok a Nepligetben

2018-ban indult járműfiatalítási programunk keretében folyamatosan korszerűsödik járműállományunk. Eddig lezárt beszerzéseinknek köszönhetően az év végéig megérkezik és forgalomba áll kétezer-ötszázadik új autóbuszunk is. Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – hétköznapi hősök a volán mögött

Tarsoly Ferenc autóbusz-vezető buszával

Valamiért a jó hírek csak döcögnek, míg ezekkel ellentétben a rosszak futótűzként terjednek. Szerencsére mindennapjainkban bőségesen túlsúlyban vannak a szívet melengető esetek, bár ezektől (egy-egy alkalomtól eltekintve) nem hangos a sajtó. Az alábbiakban csokorba szedtünk néhányat az elmúlt hetek azon történéseiből, amelyek során kollégáink példásan, szívvel-lélekkel álltak helyt a különböző váratlan helyzetekben. Olvass tovább!


Kirándulástippek az őszi szünetre – kapjatok szárnyra!

őszi növények háttérben busszal

Jócskán benne járunk az őszben, de a csípősebb idő nem ok arra, hogy bezárkózzunk! A fák már gyönyörű színekbe öltöztek, izgalmas felfedeznivalókkal vár mindenkit a természet. A közelgő őszi szünet remek alkalmat kínál arra, hogy leporoljuk a bakancsokat, buszra pattanjunk, és saját környezetükben gyönyörködjünk a nagy csoportokban, zajosan gyülekező vándormadarakban! Olvass tovább!


Megütüd? Leülöd!

Megütöd? Leülöd kampányplakát

Mindannyian tapasztalunk konfliktusokat az utcán, a boltban, a munkahelyen vagy az iskolában, közlekedés közben és otthon is – tulajdonképpen mindenhol, ahol kapcsolatba kerülhetünk másokkal. A konfliktushelyzetek egyidősek az emberiséggel, de a legtöbben meg tudnak küzdeni a mindennapok kihívásaival, és ezeket a helyükön kezelik. Egyre gyakrabban tapasztalható azonban, hogy az összegyűlt feszültség frusztrációba csap át, sőt egyre többször erőszakba is torkollik – aminek elszenvedői többnyire azok, akik sok emberrel kerülnek valamilyen kapcsolatba munkájuk során. Autóbusz-vezető kollégáink sem képeznek kivételt ez alól, az utóbbi időben egyre sűrűbbé váltak a szóbeli és fizikai bántalmazások. Ezek visszaszorítása érdekében szeretnénk felhívni a figyelmet a jelenségre: októberben számos, a témához kapcsolódó tartalommal jelentkezünk különböző csatornákon. Olvass tovább!


Közösségi vs. egyéni: győzzön a jobb!

Autó a busz ellen kísérlet

A reggeli csúcs gyakorlatilag mindenhol megterheli a közutakat, és ezzel párhuzamosan az utazók idegrendszerét is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy elkerülhető-e a fölösleges idegeskedés, illetve autóval vagy busszal érünk-e be reggel gyorsabban a munkába. Izgalmas kísérletet végeztünk, hogy választ kapjunk kérdéseinkre. Olvass tovább!