Navigáció átugrása

VolánBlog

VolánBlog – a Volánbusz hivatalos blogja

Helló! Ez a Volánbusz Zrt. hivatalos blogja. Oldalunkon a közösségi közlekedés iránt érdeklődők részére érdekes, hasznos tartalmakon keresztül mutatjuk be törekvéseinket és újdonságainkat. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a szabadidős közösségi közlekedést is, így sorra vesszük hazánk közúton megközelíthető szépségeit. Betekintést kínálunk továbbá mindennapjainkba, járműmentő projektjeinkbe, múltunkba, jelenünkbe és jövőnkbe. Tartsatok velünk!


Tekerj velünk 2023-ban is!

Bringás Reggeli 2023

Bár kicsit szomorkás az időjárás, határozottan állíthatjuk: a tavasz végre megérkezett, így ideje leporolni a kerékpárokat és nyeregbe pattanni! Amellett, hogy költséghatékony közlekedési megoldás, sok időt is megspórolhatunk magunknak, illetve az egészségünk és környezetünk megóvásában is nagy segítség lehet a bringázás. Olvass tovább!


Legyen minden nap a kulturált közlekedés napja!

sárga volánbusz erdei úton

Minden év május 11-én szervezik meg hazánkban a Közlekedési Kultúra Napját, amelynek fókuszában a fenntartható és másokkal udvarias, kulturált közlekedés áll. De miért is ne lehetne minden nap a kulturált közlekedés napja? Az alábbiakban csokorba rendeztünk néhány gondolatot és javaslatot, amelyek megfogadásával mindenki tehet azért, hogy az utazás mindig, mindannyiunk számára kellemes és biztonságos legyen! Olvass tovább!


2023-ban is: Fenntarthatósági Témahét a Volánbusznál

Fenntarthatósági témahét kitelepülés Szolnokon

Fontos, hogy minél több fórumon beszéljünk a közösségi közlekedés kiemelkedő szerepéről. Hogy minél szélesebb körben terjesszük annak zöld üzenetét, örömmel csatlakozunk a jó kezdeményezésekhez. A Volánbusz elkötelezett a fenntarthatóság megteremtése mellett, ezért évről évre részt vesz a Fenntarthatósági Témahét programsorozatán is, és ez idén sem volt másképp. Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – Aki az Ikarust szereti…

Dénes József autóbusz-vezető és Ikarus busza

2007 -óta gyűjti a volános kilométereket kötcsei kollégánk, Dénes József autóbusz-vezető. Nyolcszázezret ezek közül egy igazán ikonikus járműbe „rakott”; ismerjétek meg kollégáinkat bemutató sorozatunkban ezúttal őt és tavaly nyugdíjazott 256-os Ikarusát, a DUD-ot! Olvass tovább!


Ilyen volt a második Volánbusz Retró Nap Hatvanban

Gyerekek a Volánbusz Retró Napon

Ezúttal nem voltak velünk kegyesek az égiek, ennek ellenére mégis szép számmal gyűltek össze az autóbusz-barátok, érdeklődők, régi és aktív volános kollégák hatvani telephelyünkön, hogy közösen ünnepeljük történelmünket. Friss élménybeszámolónk következik. Olvass tovább!


Már egy éve menetrend szerinti forgalomban az eCitarók

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepeltünk: lezárult a projekt, már egy éve, 2022 márciusától zöldíti Budapest és a dél-budai agglomeráció közlekedését 40 db Mercedes-Benz eCitarónk, illetve befejeződött a hozzájuk szükséges töltők kiépítése is Hunyadi úti telephelyünkön. Olvass tovább!


Ezek vagyunk mi – Szelek szárnyán

Autóbusz-vezető és siklóernyős kolléga

Tizenhat éve gyűjti a kilométereket társaságunknál, szabadidejében pedig siklóernyővel szeli az eget. Érdekes, izgalmas hobbit űző kollégáinkat bemutató sorozatunk következő bejegyzésében ismerjétek meg Esztergomi Jenőt, pápai autóbusz-vezető kollégánkat! Olvass tovább!


Együtt. Értünk. Érted.

Az eMBERÉRT Alapítvány logója

Gyakran hivatkozunk volános közösségünkre második családunkként: sok időt töltünk együtt a munkánk során, de azon kívül is – például együtt piknikezünk, focizunk vagy horgászunk szabadidőnkben. Szerencsések vagyunk, mert közösségünk összetart és segítő kezet nyújt a bajban is. Segíts most te is adód 1%-ával, hogy támogathassuk rászoruló kollégáinkat! Olvass tovább!